В Україні розширили карту туристичних магнітів – у якому регіоні їх найбільше
Фото: Національний парк "Слобожанський"

Державне агентство розвитку туризму України оновило перелік "Туристичних магнітів України". До розширеного списку увійшло 170 визначних туристичних місць з усіх 25 регіонів України, зокрема Криму.

Найбільше "магнітів" зосереджено в семи західних регіонах – 61 об’єкт культурної, релігійної та історичної спадщини. Саме тут розташовано найбільше унікальних історичних та природних об’єктів.

У п’ятьох центральних областях зосереджено 32 туристично привабливі дестинації, зокрема вісім заповідників та національних природних парків.

У чотирьох південних регіонах та Криму є 31 туристичний магніт, переважно це культурно-туристичні та природні локації. На півночі країни зосереджено 27 привабливих для туристів локацій, насамперед мова про природні парки та заповідники.

У трьох східних областях, які наразі є частково окупованими та перебувають під постійними обстрілами, налічується 20 туристичних магнітів.

Фото: ДАРТ
Фото: ДАРТ

Зазначається, що список "магнітів" не повний і надалі розширюватиметься. З картою "туристичних магнітів" України можна ознайомитися за посиланням.