В Україні вийшов документальний фільм про рух опору під час війни
Кадр з фільму "Нескорені. Українські партизани"

На екрани вийшла документальна стрічка "Нескорені. Українські партизани" — реальні історії українців, які чинять опір на тимчасово окупованих територіях з 2014-го року.

Головні герої документального фільму — справжні партизани, які активно працюють на захоплених росіянами територіях Сходу й Півдня України, допомагаючи українській армії.

Мета фільму — всебічно показати спротив українського народу проти війни та насильницької окупації Російською Федерацією. А також вкотре продемонструвати світові, наскільки Україна єдина у своєму бажанні жити в незалежній, суверенній, вільний і мирній державі.

Режисером стрічки став Мирослав Гай — журналіст, блогер і викладач акторської майстерності. Від початку повномасштабної війни Мирослав є активним учасником бойових дій та брав участь у визволенні острова Зміїного.

"На фільм мене надихнула зустріч зі справжнім українським партизаном. Він перетинав кордон тимчасово окупованої території десятки разів. Існував і спілкувався з оточенням у рамках своєї "легенди", водячи окупантів за ніс. При цьому він абсолютно звичайна людина, у якої немає військової професії, він просто справжній патріот та герой", — розповідає Мирослав.

Фільм доступний на YouTube-каналі MIR&CO PRODUCTION.