В Українському домі в Києві відбудеться виставка сучасної української скульптури
Фото: Український дім

У Національному центрі "Український дім" відкриється виставка "Простори. Межі. Кордони", присвячена сучасній українській скульптурі. Про це повідомила пресслужба Українського дому.

В рамках виставки покажуть твори 40 українських митців, які виходять за межі традиційного медіа скульптури на територію нових медіа — об’єктів та інсталяцій.

Експонати створені в різноманітних техніках та масштабах: від інсталяції на мілітаристичну тему зі ста об’єктів у центральному залі до скульптурних робіт у камерних і навіть інтимних просторах.

"Ця виставка — спроба окреслити своє місце в умовах воєнної дійсності, перезібрати власний світ зі шматків реальності, винайти актуальні сценарії життя", — йдеться у повідомлені.

На виставці свої роботи представлять: Олексій Абрамов, Петро Антип, Юлія Бєляєва, Назар Білик, Степан Будулак, Василина Буряник, Дмитро Грек, Петро Гронський, Василь Дмитрик, Маргарита Журунова та Богдан Локатир, Єгор Зігура, Микита Зігура, Олексій Золотар, Костянтин Зоркін, Анна Іванова, Жанна Кадирова, Віталій Кохан, Микола Кривенко, Олександра Кришовська, Євген Примаченко, Єлена Орап, Даша Подольцева, Олексій Шмурак, Сергій Радкевич, Даниїл Ровенчин, Степан Рябченко, Володимир Семків, Юлій Синькевич, Анатолій Твердий, Василь Цаголов, Вероніка Чередниченко, Даша Чечушкова, Поліна Щербина, Денис Шиманський, Ольга Штейн, Владислав Юдін.

Виставка триватиме з 29 вересня до 5 листопада. Виставковий проєкт фінансується коштом допомоги урядів Великої Британії, Канади, США, Швеції, Швейцарії та Фінляндії.