В Японії скоротять виробництво дитячих підгузків надаючи перевагу підгузкам для дорослих
Фото: Pexels

Виробник підгузків в Японії збирається скоротити продукцію для немовлят і натомість збільшити виробництво підгузків для дорослих. Ця тенденція відображає стрімке старіння суспільства в країні. Про це повідомляє The Guardian.

Компанія Oji Holdings, яка спеціалізується на виробництві паперової продукції, заявила, що припинить виробництво дитячих підгузків у вересні на тлі різкого зниження попиту. Продажі компанії впали з пікового рівня близько 700 мільйонів штук у 2001 році до 400 мільйонів штук на сьогодні.

Представник Oji Holdings заявив, що компанія збільшить виробництво санітарно-гігієнічної продукції для людей похилого віку. Адже предмети гігієни необхідні в будинках для людей похилого віку та інших державних установах.

"Попит на дитячі підгузки зменшується через кілька факторів, зокрема через падіння народжуваності", – сказав представник компанії.

Попри падіння попиту, компанія буде продовжувати продавати підгузки на внутрішньому ринку, поки не закінчаться запаси. В таких країнах Азії, як Індонезія та Малайзія навпаки, планують розширити виробництво дитячих товарів, там очікується зростання попиту.

У 2023 році народжуваність в Японії впала до історичного мінімуму – 701 тисяча народжуваностей порівняно з мільйоном смертей.

Очікується, що у 2065 році населення Японії різко скоротиться з нинішніх 125 мільйонів до 88 мільйонів, тобто на 30% за 45 років.

Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда назвав низьку народжуваність "екзистенційною кризою" і пообіцяв фінансову допомогу сім'ям та збільшення відпусток для догляду за дитиною.