Велосмугу біля Золотих Воріт відокремили від основної дороги делінеаторами
Фото: Київ — Велосипедне місто/Facebook

Велосмугу на вулиці Золотоворітській у центрі Києва відгородили пластиковими віхами, повідомляє Київ — Велосипедне місто.

"Звісно, вони не такі естетичні на вигляд, і не дуже вписуються в історичний центр міста, проте добре справляються з функцією унеможливлення паркування на велосипедній смузі", — коментує організація.

Пластикові стовпці розмістили також по центру велосмуги, аби водії не заїжджали на неї з переходів.

Фото: Київ — Велосипедне місто/Facebook
Фото: Київ — Велосипедне місто/Facebook

Стовпці поставили замість пластикових бортів, які можна було самостійно зняти й припаркувати автівку. Делінеатори встановили після численних звернень міської активістки Дарії Сипигіної. 

"Ціна такого результату — дуже багато особистого часу, чимало зусиль, які увесь цей час, якщо чесно, здавалися сізіфовими, а також надзапас стійкості й стресостійкості. Постійне виснажливе спілкування з поліцією, КМДА, Дептранспорту та іншими структурами", — додає Дарія.

Сипигіна пояснює, що делінеатори — це ефективне рішення, яке не дозволяє водіям блокувати велосмугу. До встановлення делінеаторів там паркувалася 31 автівка.

У Дептрансі нарікали, що правила дорожнього руху не забороняють паркування на велосипедній смузі, тому інспектори мало що можуть вдіяти.