Відтепер одноденна подорож до Венеції коштуватиме п’ять євро
Фото: Unsplash

Міська влада Венеції ухвалила рішення, згідно з яким туристи, що приїжджають в історичний центр міста, сплачуватимуть п’ять євро за одноденний візит. Таким чином влада прагне скоротити надмірний потік туристів. Про це повідомляє The Guardian.

Рішення було ухвалено після заяви ЮНЕСКО про те, що невдовзі місто додадуть до списку памʼяток, які перебувають під загрозою зникнення, посилаючись на масовий туризм і підвищення рівня води через зміну клімату.

За словами Сімоне Вентуріні, радника міста з питань туризму, Венеція почала зазнавати масового туризму з 1960-х років, і відтоді кількість відвідувачів зросла в середньому до 40 000 людей на день.

"Ми не закриваємо місто, ми просто намагаємося зробити його придатним для життя", — уточнив мер міста Луїджі Бруньяро.

Відтепер вʼїзд до історичного центру міста з 08:30 до 16:00 коштуватиме для туристів п’ять євро. Пілотний проєкт діятиме 29 днів у період із 25 квітня до 14 липня, зокрема більшість вихідних, для візиту міста туристам необхідно буде спершу забронювати квиток та подати заявку на дату своєї подорожі.

Відвідувачам доведеться завантажити на свій телефон QR-код про сплату візиту, який зможуть перевірити контролери в найбільш популярних точках міста. На порушників чекає штраф від €50 до €300.

Дані обмеження стосуються тільки тих, хто планує відвідувати місто вдень. Жителі міста, транзитні пасажири, студенти та діти до 14 років звільняються від оплати, як і туристи, які залишаються в місті на ніч.

Коли тільки з’явилась ідея стягувати плату за одноденний візит, вона коштувала десять євро. Критики схеми кажуть, що п’ять євро навряд чи відлякають багатьох туристів.