Війна ближче, ніж вам здається: стрічку "Довга Доба" показали в штаб-квартирі НАТО
Фото з показу фільму

Учора, 22 січня, в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО український режисер Алан Бадоєв презентував документальний фільм "Довга Доба".

Спецпоказ фільму відбувся напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення в рамках стратегічного засідання послів та членів НАТО в Брюсселі. Це чи не вперше, коли основний меседж засідання міжнародної спільноти формував фільм.

"Довга Доба" — документальний фільм про сучасну історію України, що створений з фактичних матеріалів 12 000 українців. Кожен кадр у стрічці відзнятий українцями на їхні пристрої. Це фільм про життя та виживання, спротив і єдність та відважні вчинки українців.

Перегляд 120 хвилинної хроніки розпочався зі звернення режисера до світової спільноти. "Ми створили "Довгу Добу", щоб ніхто не зміг переписати нашу історію і сказати що України не було. Просто зараз наші військові боронять кордони й ціною свого життя дарують нам час, щоб ми могли розповісти світу про Україну. Ще є час, але кожна секунда — це життя наших людей. І це не вислів — це факт", — наголосив Бадоєв.

Він додав, що хотів, аби світова спільнота усвідомлювала — "війна ближче, ніж їм здається". Режисер зазначив, що саме вони мають донести до інших ідею про те, що за мир варто боротися.

Після трансляції фільму в Брюсселі посли та представники країн-членів НАТО були приголомшені долями та відвагою героїв "Довгої Доби", цікавлячись, як склалося подальше життя задокументованих українців. Стрічка, ідея якої була побудована на силі єднання українського народу, продовжує нести голоси українців у світ, досягаючи своєї основної місії.

Телевізійна прем’єра документальної стрічки "Довга Доба" відбудеться 24 лютого о 22:00 на каналі "1+1 Україна". Також з 24 лютого стартують перші міжнародні кінопокази фільму, які пройдуть у Болгарії, Туреччині та Данії.