У Львові відкриють музей у темряві "Третя після опівночі".
Фото: музей 'Третя після опівночі'

22 березня музей у темряві "Третя після опівночі" відкриває філію у Львові. Про це повідомили на сайті музею.

За словами засновників, музей у Львові дасть можливість залучити ще 8 незрячих гідів і створювати інтерактивні освітні виставки для жителів міста та туристів зі всього світу.

Першою екскурсією, яку зможуть відвідати львів’яни, буде виставка в темряві "Мистецтво на дотик". Програма виставки складається з 2-х частин: безпосередньо сама виставка в темряві у супроводі незрячого гіда, де можна відчути експонати на дотик, а також активності при світлі, під час яких можна навчитись писати шрифтом Брайля й пограти в тактильні ігри.

Місія музею — зруйнувати стереотипне ставлення до незрячих, збільшити їх працевлаштування та збільшити доступність мистецтва для незрячих.

Невдовзі команда музею планує запустити у Львові й інші формати: "Прогулянку в темряві", "Побачення в темряві", прогулянку містом наосліп "Відчуй Львів", вечері та концерти у темряві. 

Зазначається, що така виставка цікава та важлива і для незрячих, адже це одна з небагатьох в Україні можливостей познайомитися з шедеврами мистецтва й архітектури.

Всі екскурсії для незрячих проводять безплатно.