У Львові зведуть житловий комплекс для афганців
Фото: ЛМР

У Львові збудують житловий комплекс з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою на вулиці Джона Леннона. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Комплекс зведуть на ділянці площею 0,558 га. Тут заплановане будівництво кооперативного житла для афганців. 85% майбутніх квартир комплексу будуть призначені для афганців, і будівництво буде здійснюватись за їхні кошти. 

"Будуватимуть по собівартості -  це є добрий приклад, треба закликати всіх інших забудовників, щоб застосовували подібні підходи. Бо часто ми бачили протилежні приклади кооперативів чи навчальних закладів, де співвідношення точно навпаки: невелика кількість площі для афганців чи викладачів, а решта – забудовнику", – зазначив Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.

За інформацією проєктантів, планується зведення будівель різної поверховості. Зокрема, позаду наявної 10-поверхівки розташується новозбудована будівля на 16 поверхів – висота разом зі стилобатом. Також будуть дві нижчі будівлі, висотою 8 поверхів.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

На території нового житлового комплексу сформують громадський простір, створять дитячий й спортивний майданчики, якими також зможуть користуватися мешканці району. 

Підземний дворівневий паркінг буде розрахований на 176 паркомісць. "Їхня кількість є більшою, аніж житлових квартир", – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.