У Львові зведуть житловий комплекс для афганців
Фото: ЛМР

У Львові збудують житловий комплекс з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою на вулиці Джона Леннона. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Комплекс зведуть на ділянці площею 0,558 га. Тут заплановане будівництво кооперативного житла для афганців. 85% майбутніх квартир комплексу будуть призначені для афганців, і будівництво буде здійснюватись за їхні кошти. 

"Будуватимуть по собівартості -  це є добрий приклад, треба закликати всіх інших забудовників, щоб застосовували подібні підходи. Бо часто ми бачили протилежні приклади кооперативів чи навчальних закладів, де співвідношення точно навпаки: невелика кількість площі для афганців чи викладачів, а решта – забудовнику", – зазначив Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.

За інформацією проєктантів, планується зведення будівель різної поверховості. Зокрема, позаду наявної 10-поверхівки розташується новозбудована будівля на 16 поверхів – висота разом зі стилобатом. Також будуть дві нижчі будівлі, висотою 8 поверхів.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

На території нового житлового комплексу сформують громадський простір, створять дитячий й спортивний майданчики, якими також зможуть користуватися мешканці району. 

Підземний дворівневий паркінг буде розрахований на 176 паркомісць. "Їхня кількість є більшою, аніж житлових квартир", – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.