"Втілюй мрії у 60+!": в Україні пройде освітній марафон для людей старшого віку

На правах партнерства

Цифрова грамотність, основи підприємництва, кулінарія, танці, кіно, а також  презентація нової безкоштовної бізнес-програми для пенсіонерів від Університету третього віку "Протон"  у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі та Харкові.

Благодійний освітній проект "Протон-Марафон: втілюй мрії у 60+!" розпочнеться 1 жовтня –  у Міжнародний день людей похилого віку – у Києві з лекції про Щастя засновниці проекту Upgrade, психологині Алли Клименко. Вона прочитає її у Київському національному університеті імені Т.Г. Шевченка.

Організатори марафону – Університет третього віку "Протон" і Благодійний фонд Let’s help! – вважають символічним такий початок Марафону, адже він налаштовує людей літнього віку на те, що жити повним життям, втілювати мрії і здобувати нові знання ніколи не пізно.

"Усвідомити, що вихід на пенсію – це не кінець життя, а новий цікавий етап з новими можливостями – перший крок до зміни якості власного життя і до зміни культури старіння в Україні загалом, – розповідає співзасновниця і голова правління БФ Let's help Ольга Бондаренко. – Мета нашого освітнього Марафону, як і загалом мета заснування Університету третього віку "Протон", показати ці можливості, надати безбар’єрний доступ до освіти, спорту і якісного дозвілля людям літнього віку, дати їм змогу бути активними і залишатися важливою частиною суспільства й на пенсії. Це не лише розмова про гідне життя для сьогоднішніх пенсіонерів, а й важливий життєвий сценарій для сучасної молоді: що старість – це не щось жахливе, це так само безліч можливостей для наповненого і цікавого життя, і що вже зараз молодь може долучитися до формування нової культури життя 60+ й розвінчання стереотипів – своїми ідеями, знаннями і готовністю до активного діалогу зі старшим поколінням".

Саме взаємообмін знаннями, досвідом і пошук нових спільних горизонтів лягли в основу "Протон-Марафону: втілюй мрії у 60+!". Після Києва освітній проект вирушає у Дніпро, де 3 жовтня відбудеться майстер-клас з ІТ "З Google життя в 60+ ще яскравіше".

5 жовтня у Харкові бізнес-тренер Олег Щербенко поділиться дієвими інструментами на тренінгу "Як почати бізнес в 60+".

7 жовтня в Одесі суддя шоу "Україна має талант" Євген Кот проведе танцювальний майстер-клас. 

10 жовтня у Львові телеведуча та суддя  кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяна Літвінова навчить готувати італійські страви. 

Завершиться Марафон 13 жовтня у Києві благодійним кінопоказом у кінотеатрі "Жовтень".

Також цим марафоном БФ Let's help хоче привернути увагу до оновленого Університету третього віку "Протон", який 1 жовтня 2021 року розпочинає свою діяльність ще у чотирьох містах, окрім Києва, – Львові, Одесі, Харкові і Дніпрі. Освітній Марафон покликаний розповісти більше про можливості, які надає університет "Протон" за підтримки БФ Let's help!, й залучити широке коло пенсіонерів до навчання, зокрема до нової освітньої програми "Бізнес та підприємництво".

"Університет третього віку в Києві існує з 2009-го. Цього року благодійний фонд Let’s help взяв цей проект під своє крило і розширив його на ще чотири міста. У планах фонду – щороку плюс п’ять міст, – розповідає Анна Клименко, керівниця проекту Університет третього віку "Протон". – Цього року ми також модернізували проект і додали новаторські предмети, серед яких медіаграмотність, економіка, фінансова грамотність, яку викладатимуть експерти з Національного банку України, інноваційні технології та тренди. А ще окрему навчальну програму "Бізнес та підприємництво"".

"Із року в рік ми переглядаємо дисципліни, які пропонуємо своїм студентам, аналізуємо, що для них є цікавим і перспективним, – розповідає Жанна Саврилова, ректор Університету третього віку "Протон". Цієї осені ми запускаємо нову програму – "Бізнес та підприємництво". Пенсіонери, які закінчать річне навчання на цій програмі, зможуть згодом відкрити свою справу, зокрема й в інтернеті. Це безкоштовний курс, студентом може стати будь-який пенсіонер – ми зараховуємо на навчання на основі пенсійного посвідчення. Це чудова можливість отримати нові знання і знайти нових друзів".

Нагадаємо, що Університет третього віку "Протон" – це благодійний навчально-соціальний проект, який з 2009 року надає можливість людям літнього віку безкоштовно отримувати освіту та здобувати нові навички. У 2021 році Благодійний фонд Let’s help! узяв під опіку Університет запускає його в новому форматі, масштабуючи на Харків, Одесу, Львів та Дніпро, а в майбутньому – і на інші міста України.

 

Контакти для акредитації та допомоги у роботі:

Ірина Кононенко, 097-291-18-78, [email protected]

Слідкуйте за анонсами та новинами Марафону тут:

Фб- подія "Протон-Марафон: втілюй мрії у 60+!"

Фб-сторінка Університету третього віку "Протон"

 www.u3a.com.ua

Фб-сторінка БФ Let's help