Warner Bros. оголосила про створення п’ятого фільму "Матриця"
Кадр з фільму "Матриця"

Студія Warner Bros. оголосила, що наразі в розробці п’ятий фільм у франшизі "Матриця". Це буде перший фільм саги, режисерками якого не виступатимуть ні Лана, ні Ліллі Вачовскі. Над новою стрічкою працює режисер Дрю Годдард відомий створенням фільмів "Марсіянин" та "Хижа у лісі". Про це пише Variety.

"Дрю прийшов до Warner Bros. з новою ідеєю, яка стане неймовірним продовженням світу "Матриці". Він продовжить те, що Лана та Ліллі розпочали понад 25 років тому, запропонувавши унікальний погляд, заснований на його власній любові до серіалу та персонажів", – сказав президент студії Warner Bros. Motion Pictures Джессі Ерман у своїй заяві.

Чи повернуться до своїх головних ролей Кіану Рівз та Кері-Енн Мосс, які грали Нео та Трініті в усіх чотирьох фільмах, автори франшизи не розголошують. Також ще невідомо чи повернуться інші актори останньої частини, серед яких Ях’я Абдул-Матін II, Джонатан Грофф, Ніл Патрік Харріс.

Деталі сюжету та на якому етапі розробки зараз фільм, поки не повідомляють.

За словами Джессі Ермана, історія просунеться далі у світ фентезі, не віддаляючись від основи, яка зробила серію фільмів успішною.

  • Нагадаємо, "Матриця", франшиза якої стартувала в 1999 році, вважається одним із найвпливовіших науково-фантастичних фільмів усіх часів. Фільм надихнув на створення трьох сиквелів: "Матриця: перезавантаження" та "Матричні революції" 2003 року та "Воскресіння матриці" 2021 року.