Якщо в круїзах роздають безкоштовне морозиво, то, ймовірно, на лайнері хтось помер
Фото: Unsplash

Американська співачка й колишня працівниця круїзного лайнера Дара Такер розповіла у соціальних мережах, чому роздають безкоштовне морозиво для пасажирів.

Такер зазначила, якщо екіпаж раптово влаштовує туристам вечірку з безкоштовним морозивом, це означає, що на кораблі померло більше людей, ніж є місця у морзі.

Морг лайнера, на якому працювала співачка, міг вмістити до семи людей. Відповідно, якщо за час поїздки померло більше осіб, то екіпажу доводилося переміщати тіла в морозильну камеру. Саме тому їм потрібно було якнайшвидше роздати морозиво й використати у стравах заморожені продукти, щоб звільнити місце для померлих пасажирів.

Дара була співачкою на круїзному лайнері близько 10 років тому і пів року провела в Середземному і Карибському морях. За її оцінками, у кожному круїзі буває від 25 000 до 30 000 пасажирів, і приблизно від 4 до 10 людей гинуть у кожному рейсі.

Жінка додала, що ті круїзи, на яких вона працювала, переважно приваблювали літніх людей, а середній вік пасажирів становив 75 років. За словами Такер, "це був плавучий будинок для людей похилого віку". Тому природна смерть на круїзах, які тривають шість-дев'ять місяців, звична справа.

Розмір кожного моргу залежить від габаритів корабля, але зазвичай вони можуть вмістити від трьох до чотирьох тіл. Однак коли місця в морзі вичерпуються, постає питання, куди дівати інші тіла мертвих.
Зазвичай морги розташовані на нижніх палубах кораблів поблизу місць для зберігання їжі, алкоголю та різноманітних припасів.

Раніше сім’я з Флориди виявила, що тіло їхнього родича неправильно зберігалося в холодильнику після його смерті від серцевого нападу під час відпустки на круїзному лайнері Celebrity’s Equinox, повідомляли в The New York Post.

Персонал круїзу пообіцяв родині Роберта Льюїса Джонса, що його тіло зберігатиметься в морзі судна. Коли корабель пришвартувався у Форт-Лодердейлі через шість днів після його смерті, його дружина виявила, що тіло її 78-річного чоловіка нібито зберігалося в холодильній камері.

"Коли працівника ритуальних служб доставили на корабель, то він виявив, що тіло Джонса було в морозильній камері. Однак температура там була не достатньою для зберігання мертвого тіла, щоб запобігти розкладанню", — йшлося в позові, поданому до федерального суду Флориди.