За мотивами анімації "Мавка. Лісова пісня" хочуть створити повнометражний фільм
Фото: Мавка / Facebook

За мотивами анімації "Мавка. Лісова пісня" хочуть створити повнометражний фільм для аудиторії 12+, де Мавка наблизиться до свого автентичного міфологічно-містичного образу. Про це повідомили автори мультфільму.

Творці стрічки мають намір розвивати "Всесвіт Мавки", тому також планують створити анімаційний серіал та сиквел до мультфільму.

Зазначається, що в Україні до створення цього всесвіту вже долучилося  щонайменше 30 національних брендів, а з 1 грудня український мультфільм "Мавка. Лісова пісня" вийде на стримінговій платформі Netflix. 

Автори "Мавки" розповіли, що анімаційний фільм вийшов на великих екранах у 148 країнах (прокат триває, віднедавна стартувавши в Норвегії, Туреччині, низці країн Латинської Америки та в Словенії). Країною-лідером за кількістю придбаних квитків стала Франція — 551 000. На другому місці Польща — 481 000 квитків.

Фото: Film.ua
Фото: Film.ua

Загальні касові збори українського мультфільму вже перевищили $20 млн. Зокрема, мультфільм продублювали 32 мовами.

На батьківщині "Мавка" встановила рекорд України серед національних фільмів за касовими зборами та кількістю проданих квитків за часів Незалежності. Також мультфільм став найуспішнішим анімаційним релізом в кінопрокаті України за усі часи, залишивши позаду всі голлівудські анімаційні хіти від Disney, Pixar, Illumination Entertainment тощо.