Zara, Bershka та Pull&Bear можуть повернутися в Україну восени
Фото: Unsplash

Міжнародний ритейлер одягу Inditex Group, який володіє вісьмома відомими брендами: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home і Uterqüe, може відновити роботу своїх магазинів в Україні уже восени. Про це повідомив голова Української ради торгових центрів Максим Гаврюшин.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

За його словами, на український офіс Inditex вже чекає рішення про повернення на ринок. Якщо його ухвалять, то підготовка може розпочатися з липня та триватиме місяць. Тоді відкрити торгові точки можуть "у вікні" із серпня до листопада.

"Якщо цього не відбудеться в цей проміжок, наступне "вікно" буде вже навесні", — зауважив Максим Гаврюшин.

Голова УРТЦ сподівається, що відкриття все ж відбудеться найближчими місяцями, однак зауважує, що прогнозувати це дуже складно. На рішення компанії в будь-який момент може позитивно або негативно вплинути якась новина.

"Позитивними факторами для повернення ритейлера можуть бути вдалий контрнаступ ЗСУ і зниження інтенсивності та небезпеки обстрілів щонайменше для центру і заходу України влітку", — говорить Forbes провідний експерт Colliers Ukraine у галузі торговельної нерухомості Ігор Заболоцький.

Inditex є одним із найбільших ритейлерів в Україні, його повернення є важливим з економічного, соціального і політичного погляду.

Зокрема, на думку Гаврюшина, повернення іспанського ритейлера в Україну буде сигналом для інших міжнародних ритейлерів щодо відновлення роботи або відкриття нових магазинів.