Zara, Bershka та Pull&Bear можуть повернутися в Україну восени
Фото: Unsplash

Міжнародний ритейлер одягу Inditex Group, який володіє вісьмома відомими брендами: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home і Uterqüe, може відновити роботу своїх магазинів в Україні уже восени. Про це повідомив голова Української ради торгових центрів Максим Гаврюшин.

За його словами, на український офіс Inditex вже чекає рішення про повернення на ринок. Якщо його ухвалять, то підготовка може розпочатися з липня та триватиме місяць. Тоді відкрити торгові точки можуть "у вікні" із серпня до листопада.

"Якщо цього не відбудеться в цей проміжок, наступне "вікно" буде вже навесні", — зауважив Максим Гаврюшин.

Голова УРТЦ сподівається, що відкриття все ж відбудеться найближчими місяцями, однак зауважує, що прогнозувати це дуже складно. На рішення компанії в будь-який момент може позитивно або негативно вплинути якась новина.

"Позитивними факторами для повернення ритейлера можуть бути вдалий контрнаступ ЗСУ і зниження інтенсивності та небезпеки обстрілів щонайменше для центру і заходу України влітку", — говорить Forbes провідний експерт Colliers Ukraine у галузі торговельної нерухомості Ігор Заболоцький.

Inditex є одним із найбільших ритейлерів в Україні, його повернення є важливим з економічного, соціального і політичного погляду.

Зокрема, на думку Гаврюшина, повернення іспанського ритейлера в Україну буде сигналом для інших міжнародних ритейлерів щодо відновлення роботи або відкриття нових магазинів.