Збірку віршів письменниці Галини Крук номіновано на Griffin Poetry Prize
Фото: Галина Крук

Українська письменниця Галина Крук потрапила в короткий список літературної премії Griffin Poetry Prize зі збіркою A Crash Course in Molotov Cocktails ("Прискорений курс із "коктейлів Молотова"). Про це повідомили на сайті премії.

Галина Крук видала англомовну збірку віршів у травні в американському видавництві Arrowsmith Press. Більшість текстів збірки авторка написала після початку повномасштабного вторгнення.

На англійську мову книгу переклали доцентка кафедри слов'янської літератури та культури Стенфордського університету Юлія Ільчук і професорка літератури в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго Амелія Ґлейсер.

Члени журі премії прочитали 592 поетичні книжки, серед яких 49 перекладів з 22 мов, представлені 235 видавництвами з 14 країн. У список номінантів премії увійшло усього п'ять книжок. Переможця оберуть 5 червня.

  • Галина Крук — письменниця, членкиня Асоціації українських письменників та Українського ПЕН. Її тексти перекладено англійською, німецькою, шведською, російською, польською, литовською, сербською, хорватською, португальською, вірменською та іншими мовами.
  • Griffin Poetry Prize — канадська поетична премія, яку заснував у 2000 році Скотт Гріффін.