"Золотий глобус-2024": "Барбі" та "Оппенгеймер" лідирують в номінаціях
Фото: Warner Bros. Pictures

У понеділок, 11 грудня, стали відомі номінанти на 81-у щорічну премію "Золотий глобус". Фільми "Барбі" та "Оппенгеймер" лідирують у номінаціях з дев'ятьма та восьми номінаціями відповідно, пише BBC.

Серед претендентів також фільми "Вбивці квіткової повні" та "Бідолахи" — по сім номінацій. Південнокорейська стрічка "Минулі життя" є найбільш номінованим неангломовним фільмом із п’ятьма номінаціями.

Дев'ять номінацій стрічки "Барбі" включають: Марго Роббі як найкраща акторка у мюзиклі чи комедії; Раян Гослінг за роль актора другого плану; Грета Гервіг як найкраща режисерка. Зокрема, фільм про ляльку отримав ще три номінації за найкращу оригінальну пісню, а саме: Dance The Night від Дуа Ліпи, I'm Just Ken у виконанні Раяна Гослінга та What Was I Made For? Біллі Айліш.

"Оппенгеймера" номіновано за кінематографічні та касові досягнення — нову категорію, запроваджену на церемонії 2024 року, яка має на меті надати більше визнання фільмам, популярним серед публіки. А також Кілліан Мерфі є одним із шести номінантів за найкращу чоловічу роль, а Емілі Блант номінована за роль другого плану.

Серед серіалів відзначилися "Спадкоємці" з дев'ятьма номінаціями, зокрема на найкращий драматичний серіал.

Netflix, продюсер таких серіалів і фільмів, як "Маестро", "Корона" і "Дипломатка", отримав найбільшу кількість номінацій серед усіх медіакомпаній — 28: 13 для фільмів і 15 для телешоу. HBO Max має найбільшу кількість телевізійних номінацій — 17.

81-ша церемонія вручення премії "Золотий глобус" відбудеться у неділю, 7 січня. Тригодинне шоу транслюватимуть в прямому ефірі на телеканалі CBS. Церемонія також буде доступна для перегляду на Paramount+.