Два або три кінопроєкти одночасно – вже не випробування, а звичайний розклад української акторки Дар’ї Петрожицької (відома за ролями в серіалах "Папік" та "Дикі"). Одна з останніх кінострічок за її участі – "Бурштинові копи" (НЛО TV, "Мамахохотала") вийде на екрани 7 жовтня. 

Як прокидатися з позитивним настроєм, з чого має починатися ранок, щоб бути бадьорою цілий день та хто головний в родині акторки? Про це Дар’я Петрожицька розповіла LIGA.Life.

Сьогодні у мене – ідеальний ранок, бо я нарешті виспалася (сміється). Прокинулася, повалялася трохи в постелі, прийняла душ, поснідала, включила "Гру престолів". І все так повільно. Так добре без відчуття "треба кудись бігти". Останнім часом мої вихідні від зйомок дні навантажені ще більше, ніж робочі, бо треба вирішити купу інших питань. А сьогодні дійсно вихідний.

Взагалі я – сова. Здається, лише після 20:00 починаю активно існувати. Але робота вимагає іншого графіку, тому змушена звикати до ранніх підйомів. Попри те, що я вже давно у знімальному процесі, щоразу боюся проспати ранкові зйомки.

Це мій фільм жахів – буду солодко спати, а тут зателефонує асистент по акторах: "Та де ти?". Через ці хвилювання не можу заснути, отже, і відпочити. 

От приходжу додому, лягаю спати та починаю весь день в голові прокручувати. Як результат, сплю кілька годин. Прокидаюся потім бодрячком, але вечір дає про себе знати, що мало поспала.

Акторка Дар’я Петрожицька: "Ніколи не лягайте спати, поки не помиритеся з коханою людиною"
Фото зі сторінки Facebook Дар'ї Петрожицької
Ранок у мене починається завжди однаково. Розплющую очі…і на мене кричить моя киця, що дуже голодна, тому годі спати, треба їсти.

Потім вимикаю свої будильники, а їх у мене багато – п’ять на телефоні, і ще окремо – в іншому кінці кімнати – простий будильник. Той, який голосно пищить. Це додаткова мотивація – встати та вимкнути його. Бо на телефоні я скасовую будильники та навіть не пам’ятаю про це.

Коли вимкнула всіх цих дратівників, прокинулася, погодувала кицю, бо вона – головна в нашій родині, випиваю склянку води і йду в душ.

Щоранку мию голову. Хочеться постійно бути зі свіжим волоссям. Влітку бувало, що я трошки сушила голову, а потім сідала в машину та їхала на майданчик. Волосся швидко висихало у спеку. Зараз з цим, звичайно, важче.

Завжди кажу, що "чистити" обличчя треба ввечері, перед тим, як лягаєш спати. Бо може бути або купа гримувань, які постійно змінюють, або раз загримували, а потім постійно додавали гриму і вже 10 шарів на шкірі. Тому очищую обличчя ввечері, користуюся нічною маскою, щоб трошки шкіра відпочила. А вранці дивлюся на стан шкіри – можу зробити скрабчик, маски. Але не щоранку.

Акторка Дар’я Петрожицька: "Ніколи не лягайте спати, поки не помиритеся з коханою людиною"
Фото: Олена Лазарева/Facebook

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Я вдячна людині, яка придумала декоративну косметику. З нею ми виглядаємо не те щоб красивішими, а свіжішими. 

Коли мені треба кудись поїхати, я накладаю тон. Мій улюблений елемент макіяжу – рум'яна, бо одразу виглядаєш трохи свіжіше, веселіше.

Зі сніданками я нарешті почала товаришувати. Раніше вважала, що краще трохи більше поспати, ніж поснідати. І була неправа. На знімальних майданчиках рідко бувають сніданки, а їсти хочеться.

Зараз зранку поїсти – обов’язково. Люблю інста-сніданки: хлібець з рибкою та авокадо, омлетики.

Наприклад, сьогодні це був омлет зі шпинатом, ще огірки порізала. Це все, що було в холодильнику (сміється). Якщо у мене немає багато часу на приготування, просто заливаю гранолу йогуртом, швиденько їм і біжу у справах.

Акторка Дар’я Петрожицька: "Ніколи не лягайте спати, поки не помиритеся з коханою людиною"
Фото: Олена Лазарева/ Facebook

Каву вранці не п'ю вже давно. Її навіть вдома немає. Буває, можу купити кілька стіків, але намагаюся не зловживати цим, бо там багато цукру. Обираю зелений чай з надією, що він зможе збадьорити. А приїжджаю на знімальний майданчик і випиваю вже там каву.

Намагаюся відмовитися від цукру. Під час першого карантину проходила марафон "14 днів без цукру" від Аніти Луценко. Чесно висиділа два тижні без цукру, а потім відсвяткувала свою витримку, з'ївши шоколадку.

За цей час навчилася пити чай без цукру. Каву ще не можу, вона мені дуже гірка. Раніше це було 3 ложки цукру на кружку, зараз – жодної.

Якщо є достатньо часу, увімкну музику та буду спокійно повільно збиратися. Якщо 40 хв до виходу, увімкну дитячий канал з мультиками та буду під нього збиратися.

Я – меломан. Слухаю: від важкого металкору до музики з диснеївських мультиків.

У мене може одна композиція заїсти в голові, що буду її слухати одну по колу увесь тиждень. Так було з піснею MONATIK "Мріяти не шкідливо". Він її презентував на новорічному вечорі Тіни Кароль. Так припала до душі, що, здається, її слухала цілий місяць на повторі.

Люблю співати. У мене в інстаграмі є вже "Постійна рубрика. Затори в Києві". Там співаю за кермом. І собі настрій підіймаю, і людям. Навіть вже є фанати цієї рубрики.

Акторка Дар’я Петрожицька: "Ніколи не лягайте спати, поки не помиритеся з коханою людиною"
Фото з особистої сторінки Дар'ї Петрожицької/Facebook

Спорт та мій розклад – це біль. Розумію, що це важливо, але коли в тебе два чи три проєкти одночасно, знайти додатковий час на постійні тренування не вдається. Знаю акторів, які перед знімальним днем зранку їдуть до спортзалу. Мені так не вдається. Розумію, що моя тяга до солодкого трошки стає "видніше", тому як тільки у мене вихідний, а вони останнім часом рідко, вриваюся у спорт. І не в залу, де треба тягати залізо, а в басейн.

Я пізно перестала боятися глибини, лише десь 4 роки тому. До цього часу на морі ходила на бережечку. Цього року на новорічні свята мій друг Пашка подарував абонемент в спортзал і там була додаткова функція – басейн. Моє перше заняття тривало годину. Я туди-сюди плавала. І не розрахувала сили. Ми на морі як плаваємо? Трохи поплавав, виліз сушитися, потім ще поплавав, і так по черзі. А тут цілу годину плавала. І я коли вилізла з води, у мене так паморочилося в голові, наче я була п'яна. Але я була в такому захваті від плавання, що тепер тільки є час, біжу туди.

Люблю свою роботу і своє навантаження. Ось знімалася одразу у двох проєктах, вони завершилися, і зараз знову одночасно два проєкти. Це важко, але люблю. Коли ми знімали "Бурштинові копи", в мене було одночасно три проєкти. І ми намагалися підлаштувати мій графік так, щоб одразу зняти всі сцени зі мною, а потім уже вони мали змогу спокійно знімати весь матеріал "Бурштинових копів" без мене. Тоді це було просто галопом по Європах, але все одно класно. Ми і за містом знімали, і були репетиції бійки з Аліною Паш, і я мріяла виспатися. Це було важко фізично – але по настрою – так швидко, що хотілося бути на цьому знімальному майданчику знову і знову.

Коли кайфуєш від того, що робиш, втома відходить на другий план.
Акторка Дар’я Петрожицька: "Ніколи не лягайте спати, поки не помиритеся з коханою людиною"
Пресслужба НЛО TV

Зранку ще обов’язково пишу повідомлення коханому. Або просто "Добрий ранок!" або записую йому відеопривіт в телеграмі. Відкрила очі та треба побажати один одному класного дня.

Я в принципі така людина, що прокидається з настроєм "Це буде прекрасний день". Ми самі творці свого життя. Якщо все буде падати з рук, скасують зйомки, змінять повністю плани, буде якийсь шторм за вікном – навряд чи я буду через це засмучуватися. Скоріше – "О, супер. Вихідний. Буду спати" (сміється).

Моє правило – не лягати спати, якщо посварилися з близькою людиною і не помирилися. Це неправильно. Обов'язково поспілкуйтеся, вирішіть цей конфлікт. Бо ти заснув розлючений, прокинувся з поганим настроєм, і увесь наступний день шкереберть.

У мене була така ситуація. Я посварилася з близькою людиною, усю ніч нервувала та нормально не спала, приїхала на знімальний майданчик втомлена. Пощастило, що був грим, наче я побита – мій реальний стан відповідав тому, який мав бути у фільмі (сміється).

Але все одно, навіть якщо зранку поганий настрій, приїжджаю на майданчик, а там крута команда, улюблена робота, настрій покращується сам. Просто треба не зациклюватися на тому, як все погано. Усміхніться і повірте, що цей ранок буде саме таким, яким ви хочете.