94-річний американець став найстаршим водієм автобуса у світі
Фото: guinnessworldrecords.com

94-річний американець Джим Оппегард став найстаршим водієм автобуса у світі.

Про це повідомляють на сайті Книги рекордів Гіннеса. 

Джим 20 років працював водієм міського автобуса, допоки не вийшов на пенсію у 65 років. Однак невдовзі йому стало нудно, тож повернувся до роботи. Розділив свій робочий час на дві позиції – водій міжміського та шкільного автобусів. 

Поєднував дві роботи до перелому шиї у 84 роки. Проте і це його не зупинило. Після 4,5 місяця реабілітації повернувся в компанію Northstar Bus Lines на посаду водія шкільного автобуса.

Нині його робочий графік виглядає так: 3 год водіння зранку, 3 год перерви, потім ще 4 год водіння. 

"Дехто каже, що я надихаю їх. Бути рекордсменом – дуже весело. Мене вважають знаменитістю у місті, на роботі, у церкві та моїй родині", – каже Джим.

За словами його керівництва, він є зразковим працівником. Однак, зважаючи на вік, Джим вимушений щороку проходити медичний огляд та оцінку водіння. Каже, що його благословили здоровим тілом, яке підтримує за допомогою щоденної 45-хвилинної рухливості та оздоровчих добавок.

За словами самого рекордсмена, він насолоджується своєю роботою, тому що вона робить його зайнятим та дозволяє підтримувати фінансово християнську спілку, яку заснувала його дочка в Африці.