Дивіться виставу "Нові шрами". Тут можна самостійно змінювати хід історії

Українцям пропонують переглянути діджитал-виставу "Нові шрами" до Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок. В ній глядач може самостійно змінювати сюжет історії. Її пряму трансляцію можна подивитися на YouTube-каналі ООН в Україні 25 листопада о 20:00.

Виставу організували ООН Україна спільно з "Диким театром", пише Громадське.

За словами організаторів, у виставі зібрали реальні історії українських жінок про їхні фізичні й душевні рани, спричинені насильством.

Дивіться також: Українські артисти в ролику до Дня боротьби з насильством проти жінок

"Це історії, просякнуті болем і розпачем, але всі, хто побачить виставу, зрозуміють: вихід – є", – розповіла засновниця "Дикого театру", адвокатка руху HeForShe в Україні Ярослава Кравченко.

Глядач сам обирає сюжет, може змінювати хід історії та впливати на дії акторок, проживаючи події багато разів із різним фіналом.

Крім вистави в ігровому форматі, проєкт проти насильства над жінками та дівчатами "Нові шрами" планує представити прем'єру вистави на сцені київського Довженко-центру, а також її пряму трансляцію на YouTube-каналі ООН в Україні (25 листопада о 20:00).

Історії "шрамів" зібрали й опрацювали драматургиня Кіра Малініна, режисерка проєкту Наталка Сиваненко, художниця Леся Головач. Над сценарієм вистави-гри працювали Маша Ряпулова та Ліда Соклакова. Актриси: Анна Кузіна, Анна Абрамьонок, Анна Сердюк, Марина Сердешнюк і Римма Зюбіна.

Читайте також
25 листопада у світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства проти жінок. ООН офіційно затвердив його у 1999 році. Дату вибрали в пам’ять про сестер Мірабаль – політичних активісток, жорстоко вбитих таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році.