Дві платформи видалили альбом українського гурту після скарги російського терориста

Фронтмен українського гурту "Пирятин" Іван Семесюк заявив, що стрімінг-платформи Spotify і Deezer видалили їхній альбом після скарги на трек "Арта" від російського письменника Захара Прилєпіна, який командував батальйонів "бойовиків" "ДНР", а також був радником ватажка терористів Олександра Захарченка.

Скарга надійшла на рядок з пісні "як добре вбивати москалів".

"...з подачі відомого міжнародного терориста Захара Прілєпіна нашу Арту завалили масовими скаргами", – повідомив Семесюк.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Сам вокаліст описує цей трек так: "Арта народилася як відповідь на прямий запит українських воїнів – запит на бадьору пісню без скиглення та пафосної нудотини, без молитв, янголів та хлопчиків, натомість з мочиловом лаптєй. Саме тому без кліпа і будь-якого відеоряду, і без жодної реклами, на офіційному каналі Пирятина в Ютубі вона має більше мільйону переглядів".

Зазначається, що альбом "Атентат" доступний в Apple Music і YouTube Music.

Як сказали в гурті виданню СЛУХ, компанія Symphonic, яка відповідає за розміщення музики на стримінгах, почала переговори з платформами.

"Основна претензія американського офісу була до слова "кацап". Дистрибʼютор переклав текст і відправив посилання на етимологію слова, щоб довести, що це не образливо. Там пояснили, що "кацап" – це щось на зразок gringo (англомовний виходець з іншої країни)", – розповіли в гурті.

Довідково:  "Пирятин" – український гурт із Києва, що виник у 2016 році. Фронтменом гурту та автором пісень є Іван Семесюк. Репертуар "Пирятина" складається з пісень українською мовою із широким використанням нецензурної лексики.