"Мирний-21". Стрічка Сеітаблаєва про луганських прикордонників вийде в лютому. Трейлер
Колаж: Анастасія Іванова/LIGA.net

Стрічка Ахтема Сеітаблаєва "Мирний-21" вийде в прокат 22 лютого 2023 року. Про це LIGA.Life повідомили творці воєнної драми.

Фільм присвячений історії спротиву Луганського прикордонного загону російським диверсійним угрупуванням у 2014 році. Російські спецслужби та сепаратисти намагалися схилити бійців луганського прикордонного загону зрадити Батьківщину – тим самим повторити кримський сценарій: захопити українські території без бою. 

Детальніше про ці події – читайте за посиланням.

Відео: YouТube-канал "FILM.UA Group"

Прем'єру планували на квітень 2022 року до Дня українського прикордонника. Та через повномасштабне вторгнення її довелось відкласти. За словами режисера і генерального продюсера фільму Ахтема Сеітаблаєва, ті хто грав війну на екрані, опинилися на справжньому полі бою. 

"Цей фільм важливий для нас. Ми присвячуємо це кіно загиблому Паші Лі, який грає у нашому фільмі капітана Осіріса і для якого ця роль стала останньою. Присвячуємо всім воїнам, які виборювали свободу та незалежність України останні 8 років. Всім захисникам та захисницям нашої країни, які змінили своє життя заради нашого мирного майбутнього", – додав режисер.