Книгу "Щоб у 16 не було запізно" Ланге не купуватимуть бібліотекам. Видавець відкликав її

Книгу "Щоб у 16 не було запізно" Марини Ланге не будуть закуповувати в бібліотеки. Видавець IPIO відкликав її з процесу закупівель, повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики у відповідь на запит LIGA.Life.

"Через значний суспільний розголос 28.08 видавництво вирішило відкликати книгу із процесу закупівель", – йдеться в повідомленні.

Утім, в оприлюдненому раніше переліку вона досі є.

Детальніше про те, що це за книга, читайте в тексті "Чому держава купує скандальну книгу про цноту дівчат і захисників-хлопців бібліотекам"

У МКІП пояснили, що книгу із загальним балом 3,72 (при прохідному 3,42 із 6 можливих) до відбору рекомендувала Експертна рада з оцінювання іншої (нехудожньої) літератури для дорослих при Українському інституті книги (УІК).

І наголосили, що міністерство "не поділяє цьогорічний вибір експертів".

"МКІП вважає, що забезпечення гендерної рівності в усіх сферах суспільного життя є невід’ємним елементом становлення України як держави, що дотримується демократичних принципів і поважає права людини та основоположні свободи", – зазначили в повідомленні.

Утім не відповіли на запитання про те, хто з боку Міністерства культури затверджував поданий УІК перелік.

  • 26 серпня стало відомо, що в переліку книг, які закуплять бібліотекам за бюджетний кошт, 459 примірників книги "Щоб у 16 не було запізно" авторки Марини Ланге.
  • У книзі авторка розповідає, що "дівчатка вже народжуються з жіночими якостями". Природними для дівчат називає вміння піклуватися, умиротворення, цнотливість  і здатність надихати.
  • А хлопцям, на її думку, треба "напрацьовувати чоловічі чесноти".