Марш рівності-2024 пройде на вулицях Києва, а не в метро
Фото: unsplash.com

16 червня вулицями Києва пройде щорічний Марш рівності під гаслом "Разом до рівності та перемоги". Це буде перша подібна подія від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Суспільне.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

"Ми здійснюємо певні заходи безпеки як організатори, зокрема те, що марш буде закритим, лише за попередньою реєстрацією. Марш відбудеться на вулицях Києва, але це буде неподалік від укриття. Кількість учасників запланована — 500 людей", — розповідає на пресконференції Анна Шаригіна, голова правління ГО "КиївПрайд".

Станом на 13 червня маршрут та план заходу повністю погоджений з поліцією. Участь у Марші рівності візьмуть як індивідуальні активісти, так і організовані колони. Окрім того, планується присутність дипломатів та представників міжнародних спільнот.

Наприкінці травня ГО "KyivPride"повідомило, що планує провести Марш рівності 16 червня. З міркувань безпеки організатори хотіли зробити захід у Київському метрополітені.

Однак 3 червня Київська міська державна адміністрація повідомила, що не давала дозвіл на проведення Маршу рівності в столичному метро. 

Організаторів Маршу попросили вибрати іншу локацію із міркувань безпеки. У відомстві також акцентували: у разі проведення заходу  відповідальність за дотримання безпекових заходів покладається на організаторів.