Mattel випустили першу незрячу ляльку Barbie
Фото: Mattel

Компанія Mattel випустила свою першу незрячу ляльку Barbie. За словами виробника, метою було зробити незрячих та слабозорих дітей більш представленими в суспільстві.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Про це повідомляє The Guardian.

"Ми розуміємо, що Barbie – це набагато більше, ніж просто лялька; вона символізує самовираження і може створити відчуття причетності", – стверджує у своїй заяві Кріста Бергер, старший віцепрезидент Barbie.

Компанія співпрацює з Американським фондом незрячих, щоб гарантувати: все – від очей ляльки до одягу – точно зображує незрячих людей та зі слабким зором.

Mattel випустили першу незрячу ляльку Barbie
Фото: Mattel

Так, у ляльки є тростина з кінчиком у формі зефіра-машмеллоу. Також у процесі розробки та тестування Mattel дійшли висновку, що лялька повинна мати одяг із тактильними тканинними деталями, як рожева атласна футболка та фіолетова спідниця з фатину. А такі деталі, як застібка у формі петельки на задній частині футболки та еластичний пояс на спідниці, полегшують перевдягання ляльки дітьми зі слабким зором.

Пакування також зробили більш доступним, додавши напис "Barbie" шрифтом Брайля на передній частині коробки.

Ця іграшка доповнює асортимент лінійки Barbie Fashionistas, де ляльки мають різні фігури, відтінки шкіри та зачіски. Також є ляльки з протезом, на візку, такі, що погано чують, з вітиліго, аутоімунним захворюванням тощо.