Мовний омбудсмен наклав 16 штрафів за порушення мовного закону в інтернеті
Фото: Тарас Кремінь / Facebook

З початку року мовний омбудсмен отримав понад 420 скарг на порушення вимог мовного закону, що регламентує використання державної мови в інтернет-ресурсах, повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

За його інформацією, станом на 10 вересня було винесено 49 попереджень та накладено 16 штрафів за порушення 27 статті: відсутність українськомовної версії сайту або наповнення сайту за замовчуванням недержавною мовою.

Також Кремінь розповів, що за скаргами громадян відносно власників 161 сайту, які мали головні сторінки або завантажувалися за замовчуванням іноземними мовами, розпочали заходи державного контролю. Наразі порушення вже усунули.

"Щодо тих інтернет-представництв, відносно яких не вдалося встановити суб’єкт господарювання, я постійно звертаюсь до Національної поліції України та Державної податкової служби України для встановлення порушників та притягнення їх до відповідальності. І тільки штрафом за порушення мовного законодавства вони вже не обійдуться", — повідомив Тарас Кремінь.