Цитати з останніх інтерв’ю Жан-Поля Бельмондо. "Пристрасть ніколи не покидала мене"

6 вересня у віці 88 років помер актор Жан-Поль Бельмондо – легенда французького кіно, зірка фільмів "На останньому подиху" та "Професіонал".

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Харизматичний Бельмондо, який зіграв у понад 80 картинах, сам виконував небезпечні трюки, був улюбленцем публіки.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Ще в 16 років, коли його, хлопця з міста, відправили в село – життя там припало йому до душі. Юний Бельмондо мріяв стати пастухом, але вже тоді – на ярмарках, виставах – проявляв свою акторську натуру.

У 2001 році актор переніс інсульт, після якого оговтувався сім років. Повернувся на знімальний майданчик у 2008 році, зігравши у фільмі "Чоловік та його собака".

У 2015 році Бельмондо оголосив про закінчення своєї кар’єри на сцені та в кіно, але до останнього ще повертався.

LIGA.Life відібрала цитати з останніх інтерв’ю актора про те, як він сприймав свій творчий шлях та своє життя:

- Я завжди розривався між двома апетитами: перший змушує мене жити рясно, підсмажувати життя, як той, що спалює цигарку. Мені подобається пізно лягати спати, тусуватися на вулицях з друзями, ліквідовувати пляшки віскі, грати в розіграші, їздити на швидких машинах.

А з іншого боку, мій характер змушує мене прагнути до відокремленого, спокійного і вільного життя. (З книги "BELMONDO, la vie d’un monstre sacr", 2009. Джерело: Les Amis Duv Vieil Allanche)

- Я багато працював... Це звучить як жарт, але я багато працював. Увечері ... Вранці ... Ось так мені вдалося! […] Я почав працювати в театрі за десять років до початку кіно. Мені спочатку казали, що я не можу догодити жінкам. А через кілька років мене побачили з Урсулою Андрес (швейцарська актриса – ред) на руці. (З інтерв'ю Corse Matin)

Цитати з останніх інтерв’ю Жан-Поля Бельмондо. "Пристрасть ніколи не покидала мене"
Жан-Поль Бельмондо і Урсула Андрес. Кадр з фільму: Пригоди китайця в Китаї

- Реабілітація (після інсульту – ред.) зайняла у мене багато часу. Потрібно було багато сили волі, я так хотіла з цього вийти. Після цієї жахливої ​​події я два роки не міг говорити.

Сьогодні я хотів би сказати тим, хто переніс інсульт, зберігати надію, а не падати духом. Ми зможемо знову говорити. (З інтерв'ю Le Journal du Dimanche)

- Я хочу гастролювати, насправді, пристрасть ніколи не покидала мене, але я також хочу, щоб все було добре. Я впевнений у завтрашньому дні. (З інтерв'ю Corse Matin)

- Можна сказати, що кінематограф – це все моє життя, ми зустрічаємося з неординарними людьми, і публіка завжди була для мене чудовою, навіть більше, ніж я міг сподіватися. Глядачі йшли за мною, їхня прихильність зворушує мене, це те, що вважалося і все ще вважається. Саме для нього я зняв усі ці фільми.

Цитати з останніх інтерв’ю Жан-Поля Бельмондо. "Пристрасть ніколи не покидала мене"
Кадр з фільму Професіонал

- Коли я думаю про них (друзів, які померли – ред), і це часто буває, мені стає дуже сумно, але я зберігаю чудові спогади про них, чудові моменти братерства. Це життя, і я знаю, я все одно сподіваюся, що колись я знайду їх там...

- Моя сім’я, мої друзі – всі говорять мені, що я досить добре старію. Я завжди був оптимістом, і я думаю, що в більшості випадків я зберігав хороший характер. Але знаєте, я не боюся кінця. У мене було таке щасливе життя. Тим щасливішим, коли ти поцілував найкрасивіших жінок світу. (З інтерв'ю Corse Matin)

- Ми завжди кажемо, що актор ніколи не зупиняється, тому я не зупиняюся. Якщо мене попросять, я прийду. (З інтерв'ю RTL)

Останні роки Бельмондо провів в оточенні сім’ї.