Студентка з Іспанії створила домашню лабораторію з діагностики раку грудей The Blue Box

Домашня лабораторія з діагностики раку грудей на ранніх стадіях, яку розробила  студентка з Іспанії Джудіт Джиро Беннет, взяла головний приз міжнародної дизайн-премії James Dyson Award. 

Про це пише BirdInFlight, посилаючись на Design Week.

Для тесту за допомогою The Blue Box ("Блакитної коробки") необхідний лише зразок урини, який потрібно завантажити на пристрій. Після цього технологія штучного інтелекту аналізує її склад і надсилає результати скринінгу на смартфон. У разі позитивного результату пристрій здатний негайно зв'язати жінку з лікарем. За словами винахідниці, точність результатів – понад 95%.

Пристрій The Blue Box має стати альтернативою традиційним методам діагностики раку грудей, які вважаються тривалими, болісними і дороговартісними, зазначає видання.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений James Dyson Award (@jamesdysonaward)

Джудіт Джиро Беннет почала розробку The Blue Box в 2017 році. Дівчина отримала звання магістра в Університеті Каліфорнії за фахом "кіберпсихічні системи". 

Ідея пристрою прийшла до Джудіт після того, як у її матері діагностували рак грудей.

Дивіться такоє

Також на "Блакитну коробку" розробницю надихнула історія про собаку Блату – пес визначав тих, у кого рак легенів, по запаху їх дихання. 

Завдяки грошовому призу в £30 000 Беннет зможе оформити патент на The Blue Box і продовжити дослідження.

James Dyson Award – міжнародна премія в сфері промислового дизайну, існуюча з 2004 року. Її мета – знаходити і відзначати винаходи, які покликані вирішити проблеми реального життя. Раніше премією нагороджували творців рюкзака безпеки для дітей, розкладного велосипеда, байдарки-палатки, портативної пили та інших винаходів.