"Суддя став на сторону відповідача" Леся Гасиджак прокоментувала рішення судді щодо цькування
Леся Гасиджак. Фото: Фото: Дмитро Вага/Бабель

Директорка Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак дала коментар щодо рішення Голосіївського райсуду Києва про відмову у задоволенні позову про захист гідності та ділової репутації. Вона розповіла, що отримала текст рішення через тиждень, як суддя його виніс.

"Можу написати вже офіційно: суддя став на сторону відповідача і відмовив мені у задоволенні позовних вимог. Якщо зовсім коротко (бо там 10 сторінок маячні), то обґрунтування відмови є таким: відповідач виклав на своїй сторінці оцінювальні судження, адже вживав фрази "на мою думку", "я вважаю", а оцінювальні судження не є дискримінацією. "Бо судження – це розумовий акт, оцінити його правдивість чи правильність неможливо, бо воно не входить до предмета судового доказування", – прокоментувала рішення Гасиджак.

Як стверджує суддя, додає директорка музею Голодомору, вона є публічною особою, тому "межі допустимої критики щодо такої особи є значно ширшими, ніж щодо пересічної особи. Публічна особа, державний службовець повинні бути готовими до підвищеного рівня критики".

Гасиджак переконана, що справу було реально виграти, однак це рішення не стало для неї несподіванкою. Вона також зазначила, що не планує подавати апеляцію.

  • Виконувачка обов’язків генеральної директорки Національного музею Голодомору-геноциду, кандидатка історичних наук Леся Гасиджак готує позов до суду через образу честі та гідності.
  • Виконувачка обов’язків генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак подала позов до суду про захист гідності та ділової репутації, визнання інформації дискримінаційною і недостовірною та відшкодування збитків.