Українські прикордонники знайшли картину, яку викрали в Нідерландах у 2005 році
Фото: Держприкордонслужба

Житомирські прикордонники знайшли картину, яку викрали з Вестфрісського музею в Нідерландах у 2005 році. Про це повідомив речник дев'ятого Житомирського прикордонного загону імені Січових Стрільців Юрій Шахрайчук у коментарі для "Суспільне Житомир".

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

У співпраці з польськими та нідерландськими прикордонниками, українські виявили й вилучили картину Яна Линсена "Еліезер і Ревекка біля колодязя" (1629). Витвір перебував у розшуку Інтерполу декілька років. 

Українські прикордонники знайшли картину, яку викрали в Нідерландах у 2005 році
Фото: Держприкордонслужба

"Оперативники української прикордонної служби отримали інформацію та перевірили одного громадянина України. Цей чоловік раніше виїхав до Польщі. Відомо, що він шукав покупців, щоб продати картину Яна Линсена "Еліезер і Ревекка біля колодязя" 1629 року. Покупців також шукали й в Україні", — повідомляє Юрій Шахрайчук.

Затриманому чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримісячного арешту.

"Зараз громадянина України затримали та обрали запобіжний захід у вигляді тримісячного арешту. Йому висунули звинувачення, а розслідування у справі веде окружна прокуратура міста Кракова у Польщі", — розказав речник дев'ятого Житомирського прикордонного загону.

Витвір викрали 9 січня 2005 року. Того дня зникли 24 картини та 70 срібних експонатів. Багато з них досі не знайдені.