Український фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" взяв дві нагороди на фестивалі в Польщі

Одразу дві нагороди польського кінофестивалю Millennium Docs Against Gravit взяв український фільм про Донбас "Земля блакитна, ніби апельсин" режисерки Ірини Цілик.

Про це розповіли автори картини на фейсбук-сторінці.

"Чудові новини з Польщі! У нас є гран-прі та нагорода за найкращий кінематограф найбільшого польського документального кінофестивалю Millennium Docs Against Gravity. Ми дуже вдячні членам журі, які відібрали наш фільм серед багатьох значущих та вражаючих фільмів у конкурсі!", – написали автори стрічки. 

Стрічка "Земля блакитна, ніби апельсин" – історія української сім'ї з Донбасу. Шість років 36-річна Ганна з чотирма дітьми є свідками війни. В їхньому місті Красногорівка не припиняються обстріли. Втім, попри це, сім’я не забуває про життєрадісність – вони грають на музичних інструментах та знімають ролики про життя прифронтового Донбасу. 

Фільм презентували у січні 2020 року на фестивалі Sundance Film Festival. На рахунку документальної стрічки відзнаки на кінофестивалях Італії, Чорногорії, Німеччини, України та Польщі. 

Також фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" – один із трьох кандидатів на висування на премію "Оскар" від України.

Millennium Docs Against Gravity Film Festival - фестиваль документального кіно, який проводять відразу в декількох містах Польщі – Варшава і Вроцлав, а також Бидгощ і Люблін. Це перший кінофестиваль в країні, який представляє місцевим глядачам повнометражні документальні картини режисерів з усього світу.