В мережі засвітили домашню адресу Джоан Роулінг. Каже, їй посипалися погрози
Джоан Роулінг. Фото: EPA

Авторка серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг поскаржилася на погрози у своєму твіттері.

Письменника каже, що отримала погрози після публікації в Twitter її домашньої адреси та фото будинку в Шотландії.

"Минулої п'ятниці (19 листопада, – ред.) адресу моєї родини опублікували в Твіттері троє активістів-акторів, які сфотографувалися перед нашим будинком, зробивши знімок так, щоб нашу адресу було видно", – пише Роулінг.

За темою: За захист прав трансгендерів підписалися Стівен Кінг та Маргарет Етвуд

Так активісти, буцімто, вийшли на протест проти її висловлювань щодо трансгендерів.

Після цього, за словами Роулінг, вона отримала тисячі погроз розправи і зазнала цькувань. 

Активістів вона звинуватила у незаконній публікації її персональних даних та заявила, що їхньою метою було змусити її перестати "виступати на захист прав жінок на основі статі".

Письменниця зазначила, що такими методами активісти нічого не добʼються і закликала користувачів соцмережі видалити ретвіти зі знімком. 

Також вона подякувала поліції Шотландії за сприяння.

Один із учасників акції біля будинку письменниці незабаром повідомив, що знімок було видалено. Каже, що активісти отримали погрози у відповідь після його публікації.

В мережі засвітили домашню адресу Джоан Роулінг. Каже, їй посипалися погрози
Скріншот з твіттер сторінки активіста

В соцмережах, починаючи з 2018 року часто виникають дискусії з приводу висловлювань Роулінг щодо прав трансгендерних людей. Так, негативну реакцію у червняі 2020 року викликав її твіт, де вона розкритикувала фразу "люди, які менструюють" (англ. people who menstruate). Письменниця заявила, що якщо стать не має значення, то існуюча реальність жінок в глобальному масштабі стирається.

30 вересня 2020 року понад 200 британських та ірландських письменників, серед яких: Жанетт Вінтерсон та Мелорі Блекман, надіслали "послання любові та солідарності для транс- та небінарної спільноти". Через день понад 1500 представників видавничого світу приєдналися до них, стверджуючи, що "небінарне життя є дійсним, транс-жінки є жінками, транс-чоловіки – чоловіками, транс-права – це права людини".

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин