Vivat проти Медведчука щодо "Справи Василя Стуса". Розгляд апеляції перенесли
Василь Стус та Віктор Медведчук. Колаж LIGA.net

У Київському апеляційному суді 21 січня мало відбутися перше засідання по апеляції видавництва Vivat проти Віктора Медведчука в справі щодо книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

Утім, засідання перенесли на 19 лютого 2021 року. Суд збереться о 10:00.

Читайте також: "Документ, так документ". Книга про Стуса починатиметься з рішення суду про її заборону

  • 19 жовтня суд частково задовільнив позов Віктора Медведчука до Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat, у якому просив заборонити книгу "Справа Василя Стуса". На думку Медведчука, вона шкодить його честі, гідності та діловій репутації.
  • Книга на 90% складається з розсекречених архівних документів КДБ. За часи радянської влади саме Віктора Медведчука радянська влада вибрала адвокатом Василя Стуса на суді.
  • Рішення суду спричинило такий ажіотаж серед українців, що книгу розкупили за лічені години, а видавництво додруковує понад 15 000 примірників. Спрацював ефект Стрейзанд.
  • А міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко навіть пообіцяв особисто закупити частину тиражу для українських бібліотек.
  • Що задовільнив суд, що далі буде з книгою і що саме не сподобалось Медведчуку, читайте у матеріалі: Медведчук добился запрета книги о суде над Стусом. Теперь точно стоит прочесть пересказ.