Зміст:
  1. Пісня відкритого шляху
  2. "Всьо чотко!" Сергій Кузьмінський і "Брати Гадюкіни"
  3. Місто
  4. Сонячна машина
  5. Месопотамія

LIGA.Life продовжує цікавитись, які книжки читають відомі українці. Цього тижня своєю добіркою улюблених творів поділилася найвідоміша синоптикиня України і телеведуча Наталка Діденко.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Пісня відкритого шляху

Автор: Артем Чех

Чех, Жадан і Підмогильний. П'ятірка книг від Наталки Діденко
Фото: Yakaboo

Це історія Гната Ружковського, колишнього кріпака з українського села, який пройшов шлях від солдата Кримської війни до учасника Громадянської війни в США на боці Півночі. Доля зводить його з колишнім рабом Семом, вони разом вирушають у подорож Америкою.

"Це символічний роман про пошуки ідентичності, про шлях від рабства до свободи. Надзвичайно актуальний нині твір, який спонукає до роздумів про власний шлях і в ширшому контексті — шлях України. Бонусом буде прекрасна, багата мова роману", – каже Наталка Діденко. 

"Всьо чотко!" Сергій Кузьмінський і "Брати Гадюкіни"

Автор: Юрій Рокецький

Чех, Жадан і Підмогильний. П'ятірка книг від Наталки Діденко
Фото: Наш Формат

"Брати Гадюкіни" та їхній фронтмен Сергій Кузьмінський – одне з найяскравіших явищ української музики 90-х. В основу книги лягли десятки інтерв’ю, а також дописи самого Кузьмінського.

"Книга сподобається своєю щирістю. Це не просто історія популярного гурту, а радше життєпис цілого покоління, яке зростало на зламі історичних епох", – чудова історія, щоби почитати у вихідні, радить Наталка Діденко.

Місто

Автор: Валер'ян Підмогильний



"Місто" вже визнана класика. Перший урбаністичний роман української літератури.

"Люблю місто і не мислю поза ним ані себе, ані своєї роботи" – так про Київ в романі писав сам Підмогильний, і це відгукується кожному, хто відчув на собі чари нашого прекрасного і давнього міста. Читайте Підмогильного – це найкращі ліки проти нашої історичної літературної амнезії", – радить Наталка Діденко.

Сонячна машина

Автор: Володимир Винниченко



Фантастичний роман, події якого розгортаються у 20-х роках минулого століття. Рудольф Штор створює фантастичну "сонячну машину". З її появою люди можуть отримувати їжу за допомогою сонячної енергії. Щоб добути "сонячний хліб", у сонячну машину треба покласти траву чи листя і пропустити сонячне світло, після чого зросити потом. Відтепер звичне життя змінилося, і люди починають боротися за "сонячну машину".

"По-перше, це просто цікава книга, де є елементи фантастики, пригоди, таємні організації, але також це твір, сповнений глибоких сенсів", – каже Наталка Діденко. 

Месопотамія

Автор: Сергій Жадан

Чех, Жадан і Підмогильний. П'ятірка книг від Наталки Діденко
Фото: Yakaboo

"Месопотамія" – це не просто книга про подорож, це мандрівка в часі та просторі з одним з найцікавіших сучасних українських письменників – Сергієм Жаданом.

Роман надзвичайно енергійний, місцями іронічний. Це не просто літературний твір – це свого роду інструмент пізнання світу та розширення світоглядних обріїв", – підсумовує Наталка Діденко.