Зміст:
  1. Пальто чи пуховик
  2. Антитренди
  3. Що пропонують українські бренди? 

Пізня осінь і зима — це та пора, коли хочеться одягатися не лише стильно, а й тепло. Але як обрати верхній одяг, який відповідатиме одразу багатьом критеріям: погоді, індивідуальним особливостям людини та модним трендам? Про це LIGA.Life запитала у персональної та fashion-стилістки, колумністки Telegram-каналу ZHYR Вікторії Жир

Ділимося порадами від неї щодо вибору пальта та пуховика на зиму, а також добіркою трендових моделей верхнього одягу з останніх колекцій українських брендів. 

Пальто чи пуховик

Перше питання при купівлі верхнього одягу на холодну пору року — що обрати: тепле пальто чи пуховик. Побутує думка, що останній виглядатиме не стильно, не пасуватиме до ділового одягу або візуально додаватиме зайвого об’єму. Однак стилістка Вікторія Жир радить не відмовлятися одразу від цього варіанту: 

"Наявність пальта не замінює необхідності у пуховику. На жаль, ми живемо у кліматичній зоні, де два-три місяці може бути дуже холодно. Тому без пуховика вам не обійтися — звісно, якщо ви плануєте виходити з дому. Пальто додає класичності завдяки матеріалу і дизайну. Але якщо обирати не спортивні пуховики, а більш кежуальні (без хутра, не занадто довгі), то можна й пуховик поєднувати з костюмами. Зараз, навпаки, актуально комбінувати пуховики та трикотажні костюми або костюми із вовни".

Як обрати тепле пальто чи пуховик на зиму. Тренди та поради від стиліста
Жіночі пуховики. Фото надані Вікторією Жир

Але як обрати теплий і стильний пуховик, який би відповідав останнім трендам? Стилістка наголошує, що головна функція цього елементу гардероба — зберігати тепло. Тому перш за все потрібно дивитися на наповнення пуховика і його пошиття. 

Щодо трендових моделей, то Вікторія радить звертати увагу на приталені пуховики із жіночним силуетом, які можуть регулюватися паском або куліскою на талії. Тим, хто вже має певну базу і хоче погратися з довжиною та oversize, стилістка радить звернути увагу на короткі пуховики, моделі з довгими рукавами або пуховики пірамідальної форми

Як обрати тепле пальто чи пуховик на зиму. Тренди та поради від стиліста
Пуховик пірамідальної форми та короткий пуховик. Фото надані Вікторією Жир

Що стосується трендових пальт, то Вікторія виділяє такі параметри: 

Довжина — актуальні або довгі (максі) пальта або бушлати. Моделі іншої довжини не стільки не актуальні, скільки не універсальні за можливістю різних комбінацій.

Колір — зараз у тренді відтінки коричневого (особливо шоколад), сірого (графіт). Також завжди актуальні чорний і класичний синій колір. Більш ексцентричні жінки можуть розглянути варіанти пальт із принтом або яскравого червоного кольору.

Фасон — зараз актуальний маскулінний фасон зі збільшеними плечима. Якщо ж вам не подобаються такі моделі, можна розглянути варіанти прямого крою зі втачним рукавом або пальто на запах. Ще одна актуальна модель — пальто зі вшитим шарфом або хустиною

Як обрати тепле пальто чи пуховик на зиму. Тренди та поради від стиліста
Жіночі пальта. Фото надані Вікторією Жир

"Усі поради для жінок актуальні і для чоловіків. Просто чоловіки частіше обирають більш спортивні варіанти. Раджу ознайомитися з більш кежуальними моделями, які є в таких брендах, як COS, Massimo Dutti, Lerros, Barbour, Woolrich, Marc’o’Pollo тощо", — додає стилістка. 

Як обрати тепле пальто чи пуховик на зиму. Тренди та поради від стиліста
Чоловічі пуховики. Фото надані Вікторією Жир

Антитренди

Поширена проблема для верхнього одягу — як придбати таку модель, яка буде актуальною кілька сезонів. Адже тренди швидко змінюються. У такому випадку Вікторія Жир радить обирати пальта чи пуховики із натуральних тканин, які й краще грітимуть вас у морозні дні, й довше прослужать. 

Якщо ви приглядаєтеся до універсальних фасонів та моделей верхнього одягу, зверніть увагу на базові кольори: темно-синій, хакі, сірий і його відтінки, чорний, молочний тощо.

"Що яскравіший верхній одяг, то швидше він вам набридне. Уникайте надлишку деталей, декоративних елементів, написів і логотипів. Раджу звернути увагу на пальто на запах до середини ікри та на прямий пуховик до середини стегон", — зауважує стилістка. 

Серед пальт і пуховиків, які вже не в моді й можуть називатися антитрендами, Вікторія виділяє такі:

  • пуховики і пальта із поліестеру — краще оберіть позиції з вовни або кашеміру;
  • пальта і пуховики з надлишком декоративних елементів чи хутром (штучним або натуральним). 

Що пропонують українські бренди? 

Редакція LIGA.Life дослідила цьогорічні осінньо-зимові колекції українських брендів і зібрала кілька варіантів теплих пальт і пуховиків. Ділимося знахідками з вами!

Пуховики від diadia

Як обрати тепле пальто чи пуховик на зиму. Тренди та поради від стиліста
Фото: instagram.com/diadia_official

Пальто і пуховик, які змінюють довжину, від Shypelyk

Як обрати тепле пальто чи пуховик на зиму. Тренди та поради від стиліста
Фото: shypelyk.com

Пальто і тренч-пуховик від Friends of Fashion

Пуховики від MARCHI

Пальто від FRÉO

Стьобані пальта від MUST HAVE

Пальта від Katimo

Пальта від Wonder

Пуховик і пальто від COOSH

Пальто від SYNDICATE Kyiv