1 вересня всі школи Львова відкриють двері для очного навчання – Садовий
Ілюстрація Depositphotos.com

Понад 88 600 школярів Львова підуть до школи. З них 10% – це першачки. Понад 2 000 дітей – тимчасові внутрішні переселенці.  

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий під час публічної дискусії "Освіта і війна" фонду savED. 

Місто проводило опитування батьків школярів, і за словами міського голови, тотальна більшість підтримали офлайн-навчання. 

"Разом з тим, у кожному районі міста є одна школа, що системно організовуватиме онлайнове навчання для школярів, які не присутні на уроках із певних причин", – каже він. 

Зі 127 шкіл міста, за словами Садового, 111 закладів мають власні укриття. Ті заклади, що не мають власного, домовилися з установами на відстані 20-30 м від школи. 

З бюджету міста виділили понад 40 млн грн, щоб підготувати укриття в школах до належного стану, каже Садовий: "Вода, туалети, медична частина – все продумано. В кожному укритті в школі хочемо зробити пункт обігріву, бо всяке може бути".

З 1 вересня навчальні заклади також почнуть проводити тренування для дітей з евакуації в укриття. "Бо кожна дитина має знати своє місце в укритті, де конкретно вона буде сидіти", – підкреслює Садовий.