Академія сну США офіційно виступила проти переходу на літній час

Скасувати щорічний перехід на літній час офіційно закликає Американська академія медицини сну.

Вчені кажуть, що переведення годинника буквально вбиває нас.

За дослідженнями, різкий перехід на літній час шкодить здоров'ю та безпеці людей, а це підвищений ризик серцево-судинних хвороб, розлади настрою та автомобільні аварії.

"Кількість ДТП збільшується в перші кілька днів після переведення. Збільшення випадків смертельних аварій - до 6 %, - пояснив Каннан Рамар, президент AASM.

І додав, що вони спостерігають також посилення серцевих нападів та інсультів та нерегулярне серцебиття після того, як ми переходимо на літній час, пише VICE.

Переведення годинника впливає не тільки на якість сну, але і на кількість.

Керівник академії розповів про нещодавнє дослідження, яке виявило: несприятливі медичні події через людські помилки зросли на 18 % за тиждень після переходу на літній час.

"Це може бути щось на кшталт помилок з ліками, як призначення неправильних ліків для конкретного пацієнта", – сказав Рамар.

Академія радить обрати єдиний часовий пояс і дотримуватися його.

  • Україна разом з США та країнами Європи двічі на рік переводить годинник: в останню неділю березня та останню неділю жовтня.
  • У 2018 році результати опитування Єврокомісії показали, що понад 80% європейців проти переходу на зимовий та літній час.
  • У 2019 році в комісії Європарламенту проголосували за скасування переведення годинників. Якщо рішення підтримають країни-члени ЄС – 2021 рік може бути останнім із сезонною зміною часу в Євросоюзі.