Академія сну США офіційно виступила проти переходу на літній час

Скасувати щорічний перехід на літній час офіційно закликає Американська академія медицини сну.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Вчені кажуть, що переведення годинника буквально вбиває нас.

За дослідженнями, різкий перехід на літній час шкодить здоров'ю та безпеці людей, а це підвищений ризик серцево-судинних хвороб, розлади настрою та автомобільні аварії.

"Кількість ДТП збільшується в перші кілька днів після переведення. Збільшення випадків смертельних аварій - до 6 %, - пояснив Каннан Рамар, президент AASM.

І додав, що вони спостерігають також посилення серцевих нападів та інсультів та нерегулярне серцебиття після того, як ми переходимо на літній час, пише VICE.

Переведення годинника впливає не тільки на якість сну, але і на кількість.

Керівник академії розповів про нещодавнє дослідження, яке виявило: несприятливі медичні події через людські помилки зросли на 18 % за тиждень після переходу на літній час.

"Це може бути щось на кшталт помилок з ліками, як призначення неправильних ліків для конкретного пацієнта", – сказав Рамар.

Академія радить обрати єдиний часовий пояс і дотримуватися його.

  • Україна разом з США та країнами Європи двічі на рік переводить годинник: в останню неділю березня та останню неділю жовтня.
  • У 2018 році результати опитування Єврокомісії показали, що понад 80% європейців проти переходу на зимовий та літній час.
  • У 2019 році в комісії Європарламенту проголосували за скасування переведення годинників. Якщо рішення підтримають країни-члени ЄС – 2021 рік може бути останнім із сезонною зміною часу в Євросоюзі.