ДПСУ не видавала "довідку-доказ" Аліни Паш. У співачки з'ясовують це питання
Аліна Паш. Фото: Суспільний мовник

Державна прикордонна служба не видавала документ про законний перетин кордону з Кримом зі сторони України співачки Аліни Паш, який оприлюднило Суспільне. Про це речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив у коментарі УП. 

В коментарі LIGA.Life Демченко уточнив: "Я не говорив про Аліну Паш. Мова йде саме про документ, який опублікувало Суспільне мовлення, а в документі заретушовані персональні дані".

Втім, якщо говорити про номер документа та інші вказані атрибути, то прикордонники провели попередню перевірку і зазначають: підрозділи Державної прикордонної служби не створювали та нікому не надавали документ, опублікований мовником, пояснює речник.

Піарники артистки відповіли LIGA.Life, що з’ясовують питання всередині команди: "Щойно буде офіційна і чітка відповідь, ми її надамо".

Читайте також: Аліна Паш чи Kalush. Зібрали все, що відомо про фінал відбору на Євробачення. Картки

Нагадаємо, переможниця нацвідбору на Євробачення-2022 Аліна Паш надала Суспільному мовнику документ від Державної прикордонної служби про те, що перетинала кордон з окупованим Кримом з України. 

Водночас активіст Сергій Стерненко, посилаючись на свої джерела у Держприкордонслужбі України і в інших структурах, повідомив, що артистка підробила документи про легальний перетин кордону окупованого РФ півострова.

Після цього Суспільний мовник звернувся до ДПСУ, щоб підтвердити або спростувати факт підробки наданої довідки про перетин державного кордону з Кримом командою Alina Pash. 

"У разі, якщо ця довідка недійсна – компанія буде ухвалювати нове рішення. Якщо дійсна – питання буде зняте. До того моменту я відмовляюсь підписувати договір з переможцем нацвідбору, оскільки є великий сумнів. Тому ми наразі чекаємо відповіді ДПСУ", – заявив голова правління Суспільного мовника Микола Чернотицький.

У разі підтвердження інформації Паш дискваліфікують, додав член правління ПАТ "НСТУ" Ярослав Лодигін.

"Якщо буде підтверджений факт обману, ми будемо змушені дискваліфікувати Аліну і тоді вже будемо розмовляти з артистом, який посів друге місце", – заявив він.

Співачка у своєму інстаграмі писала, що довідку в прикордонників просив представник її команди і вона давала на це дозвіл, бо сама хворіла.

"По довіреності було надіслано цей запит, відповідь прийшла досить пізно, майже в день відбору. Представник моєї команди відразу надав докази Суспільному. Також я подала повторний запит, аби отримати таку довідку безпосередньо в свої руки. Як тільки вона буде у мене, я оприлюдню її в своєму акаунті в Instagram", – писала Паш.

На думку активіста Сергія Стерненка, Суспільне має остаточно відмовити Паш в участі в конкурсі Євробачення.

"Після цього повідомлення Національна поліція за законом (ст. ст. 214, 216 КПК) зобов'язана відкрити кримінальне провадження. Якщо не зроблять цього – я їм допоможу", – написав він у твіттер.

Наразі в Суспільному кажуть, що чекають заяву ДПСУ найближчим часом, адже на офіційні запити відповідають зазвичай повільно. 

За словами голови НСТУ Миколи Чернотицького, який послався на пресофіцера ДПСУ, Суспільний мовник отримає офіційну відповідь від прикордонників у середу, 16 лютого, до 11:00.

Після отримання офіційної відповіді буде зібрано оргкомітет Євробачення, куди запросять Аліну Паш і де ухвалять відповідне рішення, написав Чернотицький у фейсбук.
"Окремо як голова правління я буду звертатись до правоохоронних органів щодо надання підробних документів. На мою думку, шахраї не можуть представляти Україну на Євробаченні", – підкреслив він.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин