Двох лікарок покарали за видачу фейкових COVID-довідок
Ілюстративне фото: пресслужба Чернівецької ОДА

В Україні покарали двох лікарок, які видавали підроблені довідки про вакцинацію від COVID-19, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

Одну лікарку оштрафували на 34 000 гривень та позбавили на рік права займатися діяльністю, пов'язаною із видачею подібних довідок.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

У Франківську лікарку засудили до двох років позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на один рік, написав Єнін.

Також вже ухвалено 60 обвинувальних вироків за фактами придбання та використання підроблених COVID-сертифікатів, здебільшого, під час перетину кордону. Усіх цих громадян оштрафували.

Раніше в МОЗ анонсували амністію для тих, хто купив сертифікат з внесенням даних про вакцинацію до реєстру, але тепер хоче щепитися по справжньому.

За темою: Потрібно "здати точку". Ляшко запропонував варіант амністії за підроблені COVID-сертифікати

"Підготовка до кримінального проступку, зокрема лише саме замовлення сертифікату, але без його використання, не тягне за собою кримінальної відповідальності. Це свого роду кримінальна амністія, про яку можна прочитати в статті 14 ККУ", – пояснив заступник міністра внутрішніх справ.