На часі. До Зеленського прийдуть поговорити про медичний канабіс
Медичний канабіс. Фото: depositphotos.com

Під Офісом президента 21 жовтня о 19:00 проведуть акцію "Ті, що терплять. Розмова з президентом про медичний канабіс".

Про це повідомляється на сторінці Маршу Свободи за реформи державної політики щодо наркотиків.

На сторінці ж акції наголошують: "У пацієнтів, які очікують препаратів медичного канабісу, владою вкрадено рік. Законопроекту так і не зареєстровано, паралізовано відповідні ініціативи уряду. Замість вирішення питання тема медичного канабісу стає предметом інформаційних спекуляцій".

Учасники анонсованої акції – громадські організації "МІСТ", "Афіна. Жінки проти раку", "Ветерани за медичний канабіс", "Українська спільнота людей з розсіяним склерозом", "Пацієнти з ЕПІ".

Читайте також: Канабіс допоміг уникнути депресії і прагнення до суїциду при ПТСР

Так, напередодні, 15 жовтня ОПУ показав усі п’ять запитань від президента Володимира Зеленського, четверте з яких – "Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?".

У п'ятницю, 16 жовтня, Зеленський пояснив ідею легалізації медичного канабісу.

Організатори нагадали Зеленському про його минулорічну фразу, що легалізація медичного канабісу не на часі, а "Ті, що хочуть – потерплять".

"Ця цитата позначилась на долях сотень тисяч важкохворих українців, чиє право на життя, захист свого здоров’я і доступ до ефективного лікування й надалі порушується", – йдеться в повідомленні.

Тимчасом, ексочільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун поділилася порадою, як зберігати дистанцію під час акцій протесту.

"До початку протесту можна зробити наступне: ви можете взяти із собою балончик чи крейду жовтого (або іншого яскравого) кольору та навколо себе намалювати коло, діаметром щонайменше у 1,5 метра. Це умовні межі, які не мають перетинати інші. Візуальний орієнтир гарно працює, адже часто людям складно уявити, якою має бути безпечна дистанція", – написала Супрун.

А на фото – який це має вигляд.

На часі. До Зеленського прийдуть поговорити про медичний канабіс
Приклад розмітки для безпечної акції протесту. Фото – Facebook Уляни Супрун