Кабмін відреагував на порушення його ж постанови про роботу шкіл у "червоній" зоні
Ілюстративне фото: depositphotos.com

Кабмін пропонує повертати учнів за парти після відсторонення невакцинованих освітян, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в програмі "Право на владу", пише РБК-Україна.

"Уряд наполягає на тому, що освіта у всіх навчальних закладах має бути очною. З понеділка невакциновані вчителі та викладачі відсторонені, тому це дозволяє вважати, що 100% колективів мають вакцинацію", – сказав прем'єр.

За темою: 1-4 класи на дистанційці всупереч рішенню Кабміну. Як батькам добиватися відкриття шкіл?

Шмигаль каже, що вони вже попросили керівників місцевого самоврядування докласти зусиль, щоб усі навчальні заклади перейшли в очний режим роботи.

Прем’єр зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує, щоб школи працювали очно.

  • Учні 1-4 класів і школи, де вакциновано 100% працівників, можуть навчатися очно у "червоній" зоні, втім, у деяких містах їх з початку листопада відправили на дистанційку.
  • Місцева влада посилається на рівень захворюваності коронавірусом серед дітей.
  • Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що рішення обласних ТЕБ і НС не мають суперечити вимогам урядової постанови. "Питання вивчають", – зазначав він на брифінгу 4 листопада.
  • З 8 листопада в Україні почали відсторонювати від роботи нещеплених без протипоказань працівників визначених професій. Серед них – працівники освітніх закладів.