Комісія не змогла обрати голову "Мистецького арсеналу". Оголосили про новий конкурс
Фото з фейсбуку Мистецького арсеналу

6 липня проходили вибори нового директора Мистецького арсеналу, проте комісія не змогла визначитися з переможцем.

Як повідомляє Суспільне, чотири голоси отримав ексміністр культури часів Віктора Януковича Михайло Кулиняк.

Нинішня директорка Олеся Островська-Люта отримали три голоси. Ще двоє кандидаток, колишня директорка Мистецького арсеналу Наталія Заболотна та заступниця директора "Медіацентру" Ірина Кислян – по одному голосу.

Всього було дев’ять кандидатів. Оскільки жоден з них не набрав необхідних п’яти голосів, то найближчим часом оголосять повторний конкурс.

Голова конкурсної комісії Василь Чернець заявив, що радий повторному конкурсу, який мають оголосити за півтора місяця.

"По-перше, діючи конкурсанти допрацюють свої програми, щоби комісія могла визначити найкращу. Вони врахують запитання, які ставилися. По-друге, є можливість розширити список учасників. Я вірю, що люди, яким небайдужа доля Мистецького арсеналу подадуть документи, і буде ще більше конкурсантів", – сказав він.

Член конкурсної комісії Гліб Вишлінський опублікував весь список кандидатів.

"Хоча більшість комісії прийняла рішення голосувати за кандидатів на директора Мистецького арсеналу таємно, мені немає чого приховувати. Для мене Олеся Островська цього разу була найсильнішим кандидатом", – написав він у фейсбуці.

Як повідомляє "BBC Україна", обрання очільника Мистецького арсеналу супроводжується скандалами.

У конкурсі ледь не переміг Михайло Кулиняк, який у 2010-2012 роках очолював міністерство культури у першому уряді Миколи Азарова.

Зокрема раніше голову комісії Василя Чернеця звинуватили в конфлікті інтересів через участь у конкурсі Кулиняка, який нині працює у Національній академії керівних кадрів культури та мистецтв.  Чернець є її ректором.

Останній відкинув звинувачення у конфлікті інтересів.

Директора Мистецького арсеналу обирають на наступні пʼять років.

Поки чинна директорка Олеся Островська-Люта продовжує працювати. Строк її контракту спливає 14 липня липні. Потім до обрання нового очільника Мистецького арсеналу, вона буде в.о. директора.