"Хтось собі щось надумав". Ляшко каже, що анонімна вакцинація незаконна
Віктор Ляшко. Фото: пресслужба МОЗ

Пункт анонімної вакцинації, який нещодавно відкрили в Ужгороді, незаконний, заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Ляшко наголошує – ніякої анонімності бути не може.

А "пункт" МОЗ перевіряє.

"Те, що виникло на Закарпатті, – хтось собі щось надумав, я не знаю чи це правда, ми це перевіримо. Вчора говорив про це з директором департаменту, не може бути ніякої анонімності, ми хочемо бачити все, що відбувається і вносити в електронну систему", – пояснив він.

За темою: В Україні відкрили перший анонімний пункт вакцинації від COVID. Як він працює і для кого

Що стосується ковідної амністії – це все має відбуватися законно і через суд, каже міністр.

"Сьогодні в умовах, коли людина з підробленим сертифікатом звертається до сімейного лікаря і говорить про те, що має підроблений сертифікат, але хоче вакцинуватися, лікар повинен повідомити поліцію і в судовому порядку людині, яка свідомо повідомила, зроблять амністію через суд", – пояснив Віктор Ляшко.

В Закарпатській ОДА кажуть, що не погоджували відкриття "пункту".

Керівник місцевого департаменту охорони здоров'я Анатолій Пшеничний у коментарі Zaxid.net заявив, що в департаменті проводитимуть службову перевірку з цього питання.

Ініціатор проєкту керівник кафедри соціальної роботи УжНУ, професор Федір Шандор каже, що інформував місцевий департамент охорони здоров'я.

За його словами, наразі закарпатці добре сприйняли таку ініціативу та користуються такою можливістю.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин