Литвин після провалу на виборах у КНУ заявив, що йде з наглядової ради
Володимир Литвин. Фото: LIGA.net

Колишній спікер Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про те, що складає повноваження голови наглядової ради Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка. 

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Про це Литвин написав у своєму фейсбуці.

"Подав заяву Президенту України про складання повноважень голови наглядової ради КНУ", – написав Литвин.

Читайте також: Литвин про харківські угоди по ЧФ РФ: Це була абсолютна безвихідь

  • 17 березня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся перший тур виборів ректора. Володимир Литвин, який балотувався на цю посаду, посів четверте місце, набравши 4% голосів.
  • Сам Литвин каже, що його дискредитували, зокрема, голова Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов.
  • Данілов, коментуючи рішення РНБО щодо перевірки обставин ратифікації "Харківських угод", окремо згадав про Володимира Литвина, який голосував за ці угоди у квітні 2010 року разом із провладною більшістю.
  • У соцмережах зауважили, що Литвин взагалі не мав права брати участь у виборах. Оскільки Статут національного університету чітко визначає, хто не може бути обраний і призначений ректором вишу. Серед переліку – особи, що голосували за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року.
  • Згадали також йому і те, як у 2012 році він підписав так званий мовний закон "Колесниченка-Ківалова", який суттєво зміцнив позиції російської мови. 
  • Про те, що Литвин у списку претендентів на посаду ректора, стало відомо 11 березня. Список затвердило Міністерство освіти, і там підтвердили LIGA.Life, що кандидати пройшли перевірку і в МОН нічого не виявили.