Рада внесла зміни. За два тижні НАЗЯВО відновить роботу – Бабак
Ілюстрація Depositphotos.com

Верховна Рада України зобов’язала Кабмін розпочати конкурс у НАЗЯВО, згідно з новими умовами, надавши КМУ право призначити тимчасовий склад НАЗЯВО до затвердження результатів конкурсу, пише у своєму телеграм-каналі голова освітнього комітету Сергій Бабак

"Верховна Рада України 309 голосами прийняла за основу і в цілому проєкт закону 6197, що стосується поноважень Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Завтра на засіданні комітету внесемо технічні правки і сподіваємось, що протягом двох тижнів НАЗЯВО відновить роботу", – підкреслює він.

Діючий конкурс припинено через внесені зміни у ст.19 закону "Про вищу освіту", додає нардеп.

Читайте також: Припинено діяльність НАЗЯВО. Що буде з видачею дипломів магістрам цьогоріч – відповідь МОН

За словами Бабака, ухвалення закону прибрало ризики відтермінування видачі дипломів в грудні-січні за освітніми програмами, які знаходились в процесі акредитації, а також ризик не набору іноземних студентів за не акредитованими програмами протягом найближчих трьох-п'яти місяців.

  • 13 жовтня Верховний суд скасував розпорядження Кабміна № 1063-р про затвердження складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО). 
  • Відтоді Національне агентство не має права розглядати акредитаційні справи. Освітяни бояться можливого зриву видачі дипломів магістрам у грудні, адже дипломи видаються тільки, якщо є акредитація.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин