З ковідного фонду виділили 25 млн грн на рекламу вакцинації. Цим займеться Мінкультури

Кабінет міністрів ухвалив виділення 25 млн грн на рекламу вакцинації проти COVID-19, йдеться на сайті Урядового порталу.

Мова про рекламу на телебаченні.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Це доручили Міністерству культури та інформаційної політики.

Координуватиме розробку самого контенту Міністерство охорони здоров’я.

В Кабміні розповіли також, що в Україні запроваджували таку інформкампанія щодо вакцинації:

  • з березня по серпень 2021 року на ТБ було розміщено 6 відеороликів з інформацією про вакцинацію від COVID-19;
  • на офіційних каналах МОЗ, запущено кілька інформаційних кампаній з використанням зовнішньої реклами ("Вакцинація – єдиний спосіб захистити себе від COVID-19" про етапність та принципи вакцинальної кампанії (весна 2021), "Захищені" з історіями людей, які вакцинувались (літо-осінь 2021) та "Час вакцинуватись" про центри масової вакцинації (літо 2021);
  • зі стартом вакцинації, у лютому 2021 року був створений Комунікаційний центр вакцинації від COVID-19, який щоденно інформує українців про особливості та перебіг вакцинальної кампанії.

Інформаційні кампанії в Україні підтримують міжнародні донори, серед яких Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Всесвітня організація охорони здоров’я, Європейський Союз, Світовий Банк, Уряд Швейцарії, Червоний Хрест.

  • Керівник МОЗ Віктор Ляшко у вересні заявляв, що якщо Україна дійде до показника 70% вакцинованого дорослого населення – карантин можна буде скасувати.
  • Утім, як показало опитування центру Демократичних ініціатив, 56,5% українців не планують вакцинуватися від коронавірусу.