"У Десні вода темного кольору, а місцями масовий замор риби", — в.о мера Чернігова
Річка Десна (Ілюстративне фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів)

Станом на ранок 9 вересня на центральному пляжі м. Чернігова "Золотий берег" спостерігається незначний неприємний запах, у річці вода темного кольору, місцями масовий замор риби, є загибла риба, про це повідомив виконувач обов‘язків Чернігівського міського голови, секретар міської ради Олександр Ломако.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Зараз відбувається засідання оперативного штабу. Працюють міські служби, екологи та ДСНС. Рибу будуть збирати та відвозити на утилізацію у заздалегідь визначене місце.

Олександр Ломако зазначив, що минулого тижня містянам заборонили відвідувати пляж, посилили контроль за продажем усіх видів риби в місті, а також працює станція аерації КП "Чернігівводоканал" у районі переправи. Муніципальна варта контролює ситуацію на місці.

"Чернігів не споживає воду з річок, місто використовує воду зі свердловин. Тому загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає", – зі слів Олександра Ломака.

  • 28 серпня Київська обладміністрація повідомила, що Держекоінспекція не виявила перевищення гранично допустимих концентрацій органічних та мінеральних речовин у річці Десна в межах Київської області.

  • За прогнозами Українського гідрометцентру, забруднення може досягти Деснянського водозабору Києва орієнтовно 10-12 вересня.