У Львові в центрі міста впав і не зміг підвестися кінь — тварину змусили працювати далі (оновлено)
Скриншот з відео Kristina Maschakevych

26 серпня посеред центральної вулиці Львова впав кінь. Жінка, що керує твариною, спробувала привести її до тями — вже за кілька хвилин кінь був змушений везти пасажирів у кареті, розголос ситуації надали UAnimals.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Юристи UAnimals підготували заяву до поліції щодо фактів жорстокого поводження з тваринами, а також звернення до Львівської міської ради та до міського голови Андрія Садового з проханням заборонити каретний бізнес у місті.

"Коні у Львові працюють за будь-яких погодних умов — про це нам написали мешканці в особисті. За весь робочий день вони не отримують води, а одна з тварин навіть кульгає", – з допису організації.

Після розголосу ситуації з конем з UAnimals зв'язався заступник міського голови Андрій Москаленко, про це повідомили UAnimals у новому дописі.

"Нині ми домовилися про спільну зустріч щодо цього випадку у Львові й майбутніх кроків… Ми переконані, що експлуатація коней у каретах заради розваг — жорстокий пережиток минулого і йому не місце в сучасному місті", — повідомляє громадська організація.

"На зустрічі ми вимагатимемо від львівської влади повністю заборонити розваги з кіньми в каретних упряжках".

Очільник Львова Андрій Садовий на своїй Instagram-сторінці прокоментував ситуацію таким чином: "Друзі, я бачу всі ваші позначки і коментарі щодо ситуації з конем. НЕ коментуємо, бо працюємо над цим. Рішення буде сьогодні. І воно буде справедливим!"

Медійник Отар Довженко у своєму Facebook поділився, що подібні випадки у Львові з кіньми трапляються не вперше.

  • У 2015 році кінь з травмованою ногою впав на вулиці в центрі міста. Візник почав бити тварину ногами й припинив, лише коли втрутилися перехожі.

  • У 2019 році коні, злякавшись вибуху петарди, врізалися в натовп на проспекті Свободи. Кілька травмованих, зокрема дівчина з важкою травмою ноги. Тварину з двома зламаними ногами приспали.

  • Також у 2019 році у центрі міста сполохані гучним звуком тварини винесли карету на лавку з людьми. Тоді травму отримала 15-річна дівчина, а кобила Фауна зламала ноги — тварину приспали.

Довженко також закликав міськраду заборонити карети з кіньми на вулицях міста.

Оновлено:

У Львові міськрада заборонила використання коней та поні в центральній частині міста. Остаточне рішення стосовно правил роботи каретних екскурсій ухвалить робоча група, до складу якої увійшли представники Львівської міськради, зоозахисної групи UAnimals, підприємці та народні депутати, а також "Каретний двір", компанія, чий кінь знепритомнів посеред міста.