Українські школярі більше не вивчатимуть "Війну і мир" – обіцяє МОН

Наразі, згідно з наказом МОН, робочі групи працюють над змінами в навчальні програми предметів "Зарубіжна література", "Захист Вітчизни", "Історія України" та "Світова історія". 

Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра освіти й науки Андрій Вітренко.

"Таке, як "Війна і мир" в Україні більше не вивчатимуть. Усе, що оспівує війська орків, зникне з програми зарубіжної літератури", – наголосив він.

За словами Вітренка, наразі тривають дискусії щодо того, чи залишати в навчальній програмі когось із російських письменників

Будуть також внесені зміни в методологію викладання предметів "Історія України" та "Всесвітня історія". Робота ґрунтується на національних українських архівних документах. Зокрема, каже заступник міністра, буде виписано взаємовідносини між українською нацією і "русским міром" на основі історичної правди.

За його словами, Міносвіти наразі опрацьовує питання друку нових підручників до початку навчального року. Вітренко зазначив, що МОН точно підготує методику викладання: "Щоб діти наші знали історичну правду відносин між нашими народами".

Зміни будуть стосуватися також практичної спрямованості предмета "Захист Вітчизни".

"Посилимо національно-патріотичне виховання і буде окремий блок, що стосуватиметься протимінної діяльності, – каже Вітренко, – Щоб діти були свідомі того, що не можна чіпати". 

Робочі групи мають подати результати своєї роботи до МОН до 15 червня. 

Зауважимо, що ідея вилучити з програми "Світової літератури" Толстого чи Достоєвського – не нова. Міносвіти вже пропонувало це у 2017 році.

Читайте також: