У Києві зʼявиться культурний простір Модуль тимчасовості: дивіться, який вигляд він має
Простір МОТ (скриншот з відео)

Архітектор Слава Бальбек анонсував новий культурний простір, який невдовзі має зʼявитися на одній із центральних площ Києва. Проєкт буде створено архітектурним бюро balbek bureau, дизайн-студією crevv та командою don't Take Fake. Після відкриття там представлять свої роботи представлять 25 художників з 10 країн світу.

Що відомо

Назвали споруду МОТ — модуль тимчасовості. Це буде двоповерховий простір, який створять з 27 модулів-контейнерів. Загальна площа споруди – 417 квадратних метрів.

- Під час розробки МОТ ми прагнули вхопити саму суть плинності часу і постійної невизначеності. Для цього ми будуємо виставковий павільйон із мобільних блоків – вантажних контейнерів, які уособлюють постійний рух. Конструкцію було виготовлено на Чорноморському судноремонтному заводі на замовлення бюро: за нашим задумом, це мав бути багатофункціональний простір з можливістю релокації. Він чекав своєї нагоди роками – і от ідеальний момент настав у воєнному Києві 2023 року, — пишуть у balbek bureau.

Цікаво, що для виготовлення простору використовували метал у різних варіаціях. В інтер’єрі та меблях використано листову сталь з маріупольських Азовсталі та ММК ім. Ілліча, зруйнованих у боях за Маріуполь.

Ось, який вигляд це матиме

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Slava Balbek (@balbekus)