В Києві встановили сітілайти з уявними листівками тварин до Дня Святого Миколая
Фото: Facebook UAnimals

Організація з захисту тварин UAnimals встановила в Києві новорічні сітілайти, якими пропагує відмову від експлуатації тварин у цирках, контактних зоопарках та хутрових фермах. Про це повідомив у Facebook засновник зоозахисного руху Олександр Тодорчук. 

"У своїх новорічних листівках діти часто просять Миколая, Санту чи Діда Мороза про бажані подарунки. Хтось хоче футбольний м’яч, розмальовку, інші – айфони та новий плейстейшн. У новорічному кампейні UAnimals ми уявили, про що просили би в листах тварини", – написав він.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Ілюстрації для сітілайтів створила художниця Альбіна Колесниченко.

В Києві встановили сітілайти з уявними листівками тварин до Дня Святого Миколая
Новорічний кампейн UAnimals

Компанія BigMedia (сейлсхауз зовнішньої реклами в Україні) розмістили сітілайти в центрі Києва.

Друк став можливим завдяки підтримці патронів, уточнив Тодорчук. 

В Києві встановили сітілайти з уявними листівками тварин до Дня Святого Миколая
Фото: фейсбук Олександра Тодорчука
15 грудня UAnimals провели під Верховною Радою акцію "Допотопний мітинг", закликаючи депутатів відмовитись від розваг кам’яного віку і заборонити цирки з тваринами, ухваливши важливий зоозахисний законопроєкт №5409. Напередодні даний законопроєкт поставили на голосування 28 у списку.

"Це означає, що його не розглядатимуть. Не дійдуть, і включили в порядок денний, аби відмахнутися", – підкреслював засновник зоозахисного руху UAnimals. 

Згідно з результатами всеукраїнського опитування міжнародної агенції Kantar, 57% українців підтримують заборону цирків з тваринами, а проти виступає 22%, розповів Тодорчук.